Pelastuslaitos varoittaa alueen asukkaita: Tulikuumaa vettä pulppusi Helsingin Uudenmaankadulle – Suuri kaukolämpöputken vuoto keskellä yötä

4:15
Putkirikko vaikutti lämmönjakeluun koko Helsingissä.

Helsingin Punavuoressa Uudenmaankadulla on sattunut suuri kaukolämpöputken vuoto. Hajonneesta kaukolämpöputkesta pulppuaa tulikuumaa vettä Uudenmaankadulle.

Uudenmaankatu on suljettu liikenteeltä Fredrikinkadun ja Yrjönkadun välillä. Päivystävä palomestari Jari Lempinen kertoi yöllä neljän jälkeen, että vesi kulkee Annankatua pitkin kohti Iso Roobertinkatua.

– Osittain sadevesiviemärit vetävät, mutta kun tämä on tulikuumaa vettä niin ei ole päästy vielä yhtään tutkimaan kellareihin että miten paljon on vaurioita kiinteistöissä, Lempinen kertoi.

Helsingin pelastuslaitos varoittaa alueella asuvia tai liikkuvia varomaan kuumaa vettä kaduilla ja kiinteistöissä. Vuoto ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja.

Energiayhtiö Helen pyrkii katkaisemaan vedentulon laittamalla sulkuja kiinni. Vasta vuodon loputtua pelastuslaitos pääsee tarkastamaan vahinkoja.

Pelastuslaitoksen noin kello 05.20 julkaiseman tviitin mukaan Uudenmaankadun kaukovesivuoto on saatu suljettua. Pelastuslaitoksen mukaan useamman kiinteistön kellaritiloihin on valunut vettä, mutta isommilta vahingoilta on vältytty.

Alueella asuvia ja liikkuvia kehoitetaan kuitenkin edelleen varovaisuuteen alueella.

– Keskustan alla on monta suuntaa mistä vettä voi mahdollisesti tulla, joten useampia sulkuja pitää laittaa kiinni.

Pelastuslaitos sai hälytyksen asiasta kolmen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja