Muutama kortteli vielä iltapäivällä ilman lämpöä putkirikon jäljiltä Helsingissä – "Näin suuria rikkoja sattuu äärimmäisen harvoin"

4:15

Osa Helsingin keskustaa oli vielä puoliltapäivin ilman lämmitystä kaukolämpöputken rikkoutumisen jäljiltä. Yöllä hajonneesta putkesta pulppusi parin tunnin ajan tulikuumaa vettä Uudenmaankadulle. Vaikutukset tuntuivat laajalla alueella, muun muassa suihkuista ei tullut lämmintä vettä.

Energiayhtiö Helenin rakennuttamispäällikkö Lauri Utriainen kertoi MTV Uutiset Livelle, että iltapäivällä pieni alue Helsingin keskustassa oli yhä ilman lämmitystä.

– Lämmönjakelu on yhä poikki muutamassa korttelissa Uudenmaankadun lähistöllä. Vuoto on paikallistettu, sitä korjataan ja tämän vuorokauden aikana pyrimme saamaan homman haltuun.

– Suurempaa tietoa putkirikon syystä ei vielä ole, Utriainen sanoi.

Putkirikko vaikutti poikkeuksellisen suurella alueella.

– Vuoto on paikallinen, mutta kadulle tulleet vesimäärät olivat niin suuria, että ne vaikuttivat koko Helsingin lämmöntuotantoon ja -jakeluun. Näin suuria vuotoja sattuu äärimmäisen harvoin, Utriainen sanoi.

– Verkon keskipaine oli laskenut alas, ja lämmönjakeluun tuli häiriöitä. Aamulla käynnistettiin huippuvoimalaitoksia varmistamaan lämmön tuotanto eri puolilla kaupunkia.

Uudenmaankatu oli yhä puoliltapäivin suljettu osin liikenteeltä.

Vettä pääsi valumaan useamman kiinteistön kellaritiloihin, mutta isommilta vahingoilta vältyttiin. Pelastuslaitos varoitti alueella asuvia tai liikkuvia varomaan kuumaa vettä kaduilla ja kiinteistöissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja