Pelastakaa lasten kriisichat avoinna tänään kello 16-18 – ohjaajat kannustavat puhumaan ja jakamaan ahdistusta sekä vievät seksuaaliväkivallan viranomaisten tietoon

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala: Viranomaiset ja poliisi ovat tehneet hyvää työtä 1:58

Pelastakaa Lapset avaa tänään iltapäivällä lapsille ja nuorille suunnatun kriisichatin. Taustalla ovat viime aikoina esille tulleet seksuaalirikokset, joissa tekijät ovat ovat etsineet alaikäisiä uhreja internetin välityksellä.

Kriisichatissa lapset ja nuoret voivat keskustella viime aikojen seksuaalirikosten aiheuttamista tunteista koulutettujen ohjaajien kanssa. Lapsille ja nuorille tarjotaan chatissa myös tietoa muista tukea tarjoavista tahoista.

Pelastakaa Lasten Kriisichat on auki tänään klo 16–18 osoitteessa www.kriisichat.fi. Kriisichatia jatketaan seuraavina päivinä tarpeen mukaan.

Chatissa lapset ja nuoret voivat jakaa tuntemuksiaan ja kokemuksiaan toistensa kanssa turvallisten aikuisten ohjauksessa.

Chatin aikuiset ohjaajat kannustavat lapsia ja nuoria puhumaan ja jakamaan pelkoa ja ahdistusta läheisten kanssa, sekä tarvittaessa ottamaan rohkeasti yhteyttä ammattiauttajiin tai kriisipuhelimiin keskustellakseen asiasta lisää.

Chatin ohjaajat antavat lapselle erityistä tukea ja neuvoja. He myös saattavat esimerkiksi mahdolliset seksuaaliväkivaltatapaukset viranomaisten tietoon.

Lue myös:

    Uusimmat