Mainos

Pelastakaa Lapset avasi Itä-Afrikan aluetoimiston

Päätavoitteena on saada miljoonia konfliktialueiden lapsia kouluopetuksen piiriin.

Pelastakaa Lapset avasi eilen Nairobiin Itä-Afrikan aluetoimiston. Puheessaan uusi Kenian suurlähettiläs Heli Sirve totesi Itä-Afrikan alueen ja myös Kenian muodostuneen ihmiskaupan tärkeäksi lähtöpisteeksi ja läpikulkualueeksi. Myös Kenian rannikkoalueella todettu laajamittainen lasten kaupallinen seksuaalinen hyväksikäyttö huolestutti suurlähettilästä.

Avajaisiin osallistuivat myös mm. Eritrean Kenian suurlähettiläs Salih Omar Abdu ja Pelastakaa Lapset järjestöä puheenjohtaja, lehdistöneuvos Erkki Heikkinen.

Lapset kouluun

Kansainvälinen Pelastakaa Lapset haluaa saada vuoteen 2010 mennessä kahdeksan miljoonaa sota- tai konfliktialueen lasta kouluopetuksen piiriin , totesi Pelastakaa Lasten hallituksen puheenjohtaja Erkki Heikkinen puheessaan. Hän korosti tarvetta tuoda vahvemmin lapsen ääntä kuuluville ja totesi järjestön hätäavun osaamisen vahvistamisen olevan järjestön ensi vuosien haaste.

Pelastakaa Lasten Itä-Afrikan ohjelmat kattavat Kenian, Etiopian, Eritrean ja Somalimaan ja kohdistuvat lasten oikeuteen saada laadukasta koulutusta ja suojelula väkivallalta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.