Pelastaako tämä mies Ruotsin jääkiekon MM-kisoissa? Haastattelu päättyy yllättäen suomenkieliseen toteamukseen

Miten Ruotsin valmentajalta sujuu suomen puhuminen? 5:17
Miten Ruotsin valmentajalta sujuu suomen puhuminen? Katso itse.

Ruotsissa siirryttiin uuteen aikaan, kun Sam Hallam palkattiin miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi. Seurajoukkueessa kovaa jälkeä tehneen Hallamin toivotaan nostavan Ruotsin takaisin mitalipeleihin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkue on kyntänyt viime vuodet alamaissa. Maa voitti Rikard Grönborgin johdolla MM-kultaa kahdesti peräkkäin vuosina 2017 ja 2018, mutta sen jälkeen paikka välierissäkin on jäänyt haaveeksi.

Maajoukkueen "pelastajaksi" on nyt palkattu Hallam, jonka odotetaan nostavat Kolme kruunua takaisin loistoonsa. Hallamin sopimus kestää aina kevääseen 2026 saakka.

Hallamin, 43, meriitit puhuvat puolestaan. Kolme Ruotsin mestaruutta Växjössä. Kaksi valintaa Ruotsin parhaaksi valmentajaksi. C Moren asiantuntija Tero Lehterä sanoo suoraan, että Hallam on palkattu voittamaan.


– Varmaan pääasiassa nimenomaan voittamisesta tässä on kyse. Kaikki tietävät, Tami (Juhani Tamminen) aikoinaan puhui, että voita tärkeät pelit. Kuolemanpeli on puolivälieräpeli. Sitä ei ole onnistuttu voittamaan, Lehterä ruotii Hallamin valintaa.

Lähellä Ruotsi toki on ollut mitalipelejä viime vuosinakin. Vuonna 2019 esimerkiksi Suomi pudotti ruotsalaiset puolivälierässä vasta jatkoajalla. Lehterä painottaakin myös onnen merkitystä turnauksessa, jossa menestys jaetaan yksittäisten otteluiden perusteella.

Toinen asiantuntija Niklas Bäckström nostaa esiin Hallamin menestyksen Växjössä. Bäcströmin mukaan Hallam on sekä pelaajien että seurojen johtohenkilöiden arvostama valmentaja.

– Vaikka hän on iältään nuori, hän on kokenut valmentaja. Hän on Växjöstä rakentanut joukkueen, jota kaikki katsovat ja matkivat, Bäckström sanoo.

– Hän on ollut sen arkkitehti. Vähän uudenlainen valmentaja. Kun me pelattiin, valmentaja ei valmentanut jos ei huutanut täysillä. Hän on tosi ihmisläheinen.

Entä mitä Hallam itse sanoo tuovansa Ruotsin maajoukkueeseen? Pääkuvan paikalla olevalta videolta voit katsoa, mitä Hallam pitää arvossaan, ja mitä mies osaa sanoa suomeksi.

Suomi pääsee mittaamaan Hallamin valmentaman Ruotsin kyvyt maanantai-iltana, kun joukkueet kohtaavat kello 20.20 alkaen Tampereen Nokia Arenassa.



Lue myös:

    Uusimmat