Onko Ruotsista tullut Suomen pikkuveli? Tre Kronor -hyökkääjän reaktio oli näkemisen arvoinen

Viime vuosien tulokset antavat oikeutta kysyä: onko Ruotsista tullut Suomen pikkuveli jääkiekossa? Kysymykseen vastasivat Tre Kronorin riveissä jääkiekon MM-kisoissa pelaavat Joakim Nordström ja Jonathan Pudas.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

2019 Leijonat pudotti Ruotsin puolivälierissä ja marssi maailmanmestaruuteen. Sitä seuraavissa MM-kisoissa 2021 Suomi oli hopealla, kun taas Ruotsi ei yltänyt edes pudotuspeleihin ja oli yhdeksäs. Pekingin olympialaisissa tämän vuoden helmikuussa Leijonat vuoli kultaa, Ruotsi sijoittui neljänneksi.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n tuoreessa miesten maailmanrankingissa Suomi on ykkösenä, kun taas Ruotsi viidentenä.

Onko Ruotsi tällä hetkellä jääkiekossa Suomen pikkuveli?

Tre Kronor -hyökkääjä Joakim Nordströmin ensireaktio kysymykseen oli näkemisen arvoinen. Pääset katsomaan sen ylälaidan videolta.

Itsensä kasattuaan Nordström antoi Suomelle kunniaa siitä, että se on menestynyt turnauksissa pitkään ja noussut korkealle.

– On selvää, että he ovat suosikki myös tässä turnauksessa ja todella kova vastustaja, Nordström virkkoi asetelmasta meneillään olevissa Suomen MM-kisoissa.

"Isoveli ylpeydellä irti"

Ruotsin puolustaja Jonathan Pudas sanoi tiukasti, ettei ajattele Ruotsin olevan Suomen pikkuveli.

– Toivon, että voimme ajan myötä päästää isoveljen ylpeydellä irti, hän täräytti perään.

Suomi ja Ruotsi pääsevät mittaamaan paremmuuttaan tänä iltana Tampereella. Naapurimaan kohtaaminen on Pudaksesta "pirun hauskaa".

– Otteluissa Suomea vastaan on aina jotain ekstraa ja vähän enemmän tunteita. Monet ovat tuttuja Jokerit-ajaltani, ja on aina erityistä kohdata vanhoja joukkuekavereita. Katsomossa tulee olemaan hyvää tunnelmaa. Siitä tulee hauska ottelu, Helsingin Jokereissa KHL-kauden 2020–21 pelannut Pudas ruoti

Sekä Suomi että Ruotsi ovat voittaneet MM-kisojen kolme ensimmäistä otteluaan.

Lue myös:

    Uusimmat