Näin Leijonat reagoi Käärijän kiistanalaiseen kohtaloon – joukkueen kovin viisufani ilmoitti: "Ryöstettiin!"

Leijonissa kova kostomentaliteetti Käärijän viisuhopean jäljiltä –  "Joku meni ja mokasi" 2:37
Leijonissa kova kostomentaliteetti Käärijän viisuhopean jäljiltä – "Joku meni ja mokasi"

Leijonien MM-joukkue vetäytyi nopeasti seuraamaan Euroviisujen tapahtumia lauantain Saksa-ottelun jälkeen. Illan lopputulema kirveli sekä pelaajien että taustahahmojen mieliä. Joukkueen sisältä paljastui yksi erittäin kova viisufani, joka ilmoitti napakasti kantansa Suomen edustajan Käärijän kohtaloon.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

– Ryöstettiin, tietysti, Leijonien maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen murahti.

Suomen viisuedustaja Käärijä keräsi selvästi eniten yleisöääniä lauantain finaalissa. Voitto meni kuitenkin Ruotsiin, kun heidän edustajansa Loreen keräsi enemmän raatipisteitä.

Katso pääkuvan videolta Leijonien välipäivän tunnelmia. Suomen joukkueessa harmiteltiin Käärijän tappiota viisutrillerissä.

Lopputulema jakoi mielipiteitä niin viisujen tämänvuotisella näyttämöllä Liverpoolissa kuin seuraajien parissa.

– Tuomaristo… kansa halusi toisin, Leijonien viisutietäjä Lehtonen pyöritteli päätään.

– Ehdimme jo johtoon ja sitten sieltä tultiin tiukasti ohi. Kyllähän tuo ottaa päähän. Käärijä on henkinen voittaja. Yleisön suosikki, se on tärkeintä, Leijonien puolustaja Ville Pokka ynnäili.

Euroviisujen finaalilähetys alkoi jo siinä vaiheessa, kun Suomen ja Saksan MM-ottelu oli vielä kesken. Muun muassa Leijonien NHL-tähti Mikko Rantanen ilmoitti pelin jälkeen median edessä, että hänellä on kiire viisujen pariin.

– Laitettiin kopissa heti televisiot päälle ja syöksyttiin finaalin pariin, Pokka taustoittaa.

– Seurasimme tiukasti tilannetta koko poppoon kesken. ”Leke” Lehtonen viihdytti meitä, Suomen hyökkääjä Harri Pesonen naurahti.

Leijonat julkaisi Instagram-tilillään pätkän, missä joukkueen maalivahtivalmentaja Lehtonen veivasi Suomen viisuedustajan Käärijän esityksestä tuttua käsien heilutustanssia.

– En tiedä kumpi otti kummalta muuvit, Lehtonen huikkasi, saaden ympärillä olleet muut valmentajat naurun partaalle.

– ”Leke” ei melkein malttanut pysyä penkin takana tuon huuman keskellä, Leijonien joukkuejohtaja Mika Kortelainen jakoi välihuomion.

– Onhan se hienoa seurata, kun suomalainen menestyy. Ei sitä tässä kuitenkaan liikaa ole tullut, Lehtonen totesi, viitaten humoristisesti Leijonien viime vuosien arvokisasaldoon.

Ja taas ympärillä olleilla oli hauskaa.

Lehtonen taisi olla teidän joukkueenne suurin viisufani?

– Joo, en edes tiennyt tuosta etukäteen mitään. Tuli vähän itsellekin yllätyksenä. Hieno mies, Leijonien ykkössentteri Sakari Manninen hymyili.

Suomen joukkueesta lähetettiin lämpimiä terveisiä Käärijän suuntaan.

– Olisihan se ollut hienoa nähdä, että suomalainen voittaa, mutta ei tällä kertaa. Ei voi mitään. Tsemppiä Käärijälle. Kyllä tästä noustaan, Lehtonen nyökytteli päätään.

– Hienot viisut häneltä, onnittelut siitä. Kakkossija on kuitenkin huippusija ja vielä mahtavilla pisteillä. Totta kai jännitimme mukana. Harmi, että kävi näin, mutta olihan tuo hieno veto häneltä, Manninen kehaisi.

Leijonat pääsee ”makselemaan kalavelkoja” Ruotsin suuntaan heti maanantaina, kun joukkueet kohtaavat MM-kisojen iltapelissä.

– Niitä maksellaan isosti, Leijonien hyökkääjä Harri Pesonen linjasi.

– Nyt sisuunnutaan tappiosta ja otetaan siitä voimaa Ruotsi-peliin. Ehdottomasti, Leijonien puolustaja Ville Pokka viitoitti.

Suomen ja Ruotsin ottelu alkaa maanantaina kello 20.20.

Lue myös:

    Uusimmat