Pelaajat yrittivät salata ryyppyiltansa – Jürgen Klopp reagoi pukukopissa ovelalla tempauksella: "Se mies on liian fiksu!"

0:30
Jürgen Klopp hermostui Liverpoolin faneille ja käski näitä laittamaan kätensä sivuun, kun koronaviruspandemia oli alkanut jyllätä maaliskuussa 2020.

Bayern Münchenin hyökkääjätähti Robert Lewandowski on paljastanut, miten valmentaja Jürgen Klopp käräytti aikanaan Borussia Dortmundin pelaajat juonikkaalla tempullaan alkoholin juomisesta.

Lewandowski pelasi aikanaan nykyisin Liverpoolia valmentavan Kloppin alaisuudessa Borussia Dortmundissa 2010–14. Lewandowskin mukaan Klopp oli hänelle paitsi isähahmo myös "paha opettaja" valmentajana.

– Ja tarkoitan sitä sanan parhaassa merkityksessä, Lewandowski kertoo The Players’ Tribunessa.

Puolalaisen maalitykin mukaan Klopp ei antanut pelaajan olla vain hyvä, vaan tämän piti olla erinomainen.

– Hän ei halunnut sitä itsensä takia. Hän halusi sitä sinun takiasi.

Lewandowski kertoo, että Klopp ei koskaan unohtanut pelaajien olevan ensisijaisesti ihmisiä ja toissijaisesti jalkapalloilijoita. Hän jakaa perään tarinan, kun pelaajat olivat vapaan viikonlopun jälkeen tulleet pukukoppiin.

– Tiedättehän, että klassinen temppu, kun pelaaja on ollut ulkoa juomassa, on syödä paljon valkosipulia seuraavana aamuna, jotta hengityksesi ei haise alkoholilta. Niinpä Jürgen alkoi haistella ennen harjoituksia ympäriinsä.

Lewandowski kuvaa Kloppin olleen tuolloin kuin metsästyskoira.

– Nuuh, nuuh. Nuuh, nuuh… Hän sanoi lopulta: "Haistan… jotain… onko se valkosipulia?"

– Totta kai hän tiesi, mitä se oli. Ja hän tiesi, että me tiesimme. Hän kuitenkin jätti kysymyksen roikkumaan ilmaan ja käveli pois sanomatta sanaakaan lisää.

Pukukopissa oli Lewandowskin mukaan hetken hiljaista, kunnes pelaajat katsoivat toisiaan ja repesivät nauruun.

– Opetus: Älä koskaan yritä pelleillä Jürgen Kloppin kanssa. Se mies on liian fiksu!

"Ok! Tämä riittää"

1:19
Robert Lewandowski näyttää, miten maali pohjustetaan nerokkaasti.

Lewandowski avaa The Players' Tribunessa myös, miten Klopp auttoi häntä sopeutumaan Bundesliigaan vedonlyöntitempauksella. Puolalaisesta on tullut sittemmin yksi maailman parhaista hyökkääjistä – häntä on yleisesti pidetty viime vuoden parhaana pelaajana ja kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa myös valitsi hänet vuoden miesjalkapalloilijaksi.

Kloppin kanssa harjoitusten intensiteetti oli Lewandowskin mukaan todella kova. Puolalainen halusi alkuaikoinaan Dortmundissa tehdä vaikutuksen, jolloin Klopp haastoi pelaajan oivaltavasti.

– Teimme ensimmäisten kuukausien aikana pienen vedon. Jos tein 10 maalia harjoitusten aikana, hän antoi minulle 50 euroa. Jos en, minä annoin hänelle 50 euroa, Lewandowski selvittää.

Lewandowski myöntää joutuneensa maksumieheksi ensimmäisten viikkojen aikana lähes koko ajan. Kloppia nauratti.

– Muutaman kuukauden jälkeen osat kuitenkin vaihtuivat. Niinpä hän yhtenä päivänä sanoi: "Lopeta! Ok! Tämä riittää. Olet nyt valmis."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja