Pelaajat todistivat erikoista tilannetta Porvoossa: Kanadanhanhia räiskittiin haulikolla keskellä päivää golfkentällä – yksi metsästäjistä lentää nurin

Pelaajat todistivat erikoista tilannetta Porvoossa: Kanadanhanhia räiskittiin haulikolla keskellä päivää golfkentällä – yksi metsästäjistä lentää nurin 1:18
Katso lukijan video tilanteesta.

Pelaajat todistivat Porvoo Golfin kentällä tiistai-iltana erikoista tilannetta, kun kolmen miehen porukka intoutui ampumaan kanadanhanhia viheriöllä.

Tilannetta todistanut silminnäkijä kertoo MTV Uutisille nähneensä kentällä aluksi kolmen hengen porukan, jotka vaikuttivat hänen mukaansa golfpelaajilta.

– Olivat siinä edessä ja antoivat mun mennä lyömään viereen palloa. Löin oman pallon takaisin väylälle ja jatkoin matkaa ja sitten alkoi kuulua laukauksia. Kaverit oli metsästämässä, lintuja tuli alas taivaalta ja saalista tuli, silminnäkijä kertoo.

Silminnäkijä kertoo, että kolme miestä kantoivat mukanaan laukkuja, jotka näyttivät hyvin paljon golfbägeiltä. 

Asiasta uutisoi ensimmäisenä golf-julkaisu GoGolf.fi

Hänen kuvaamalta videolta on nähtävissä, kuinka kolmikko ampuu laukauksia lentävää lintuparvea kohti. Yksi ampujista pyllähtää aseen voimasta maahan.

Kolmikko tuli pelaamaan aseet mukana

Porvoo Golf julkaisi asian tiimoilta sivuillaan tiedotteen, jossa kenttäyhtiö pahoittelee tapahtunutta. Tiedotteen mukaan metsästäjillä ei ollut lupaa olla kentällä samanaikaisesti pelaajien kanssa. 

MTV Uutiset tavoitti Porvoo Golfin toimitusjohtajan, Esa Palosaaren, joka kertoo, ettei ollut paikalla kentällä tilanteen tapahduttua.

– He ovat tulleet pelaamaan aseet mukanaan. Ovat lähteneet, kun on pyydetty poistumaan, Palosaari kertoo.

Palosaari kertoo, että vastaavaa ei kentällä ole aiemmin tapahtunut.

– Harmittava tapaus. Onni onnettomuudessa on, että mitään ei sattunut. Asia on otettu vakavasti ja se on hoidossa viranomaisten toimesta. Ei ole ihan metsästysetiikan mukaista tällainen.

Riistakeskus tehnyt asiasta tutkintapyynnön

Aiheesta kirjoittanut GoGolf.fi tavoitti asian tiimoilta Riistakeskuksen viestintäpäällikön, Klaus Ekmanin.

Ekman kommentoi lehdelle, että Riistakeskus on tehnyt asiasta tutkintapyynnön poliisille. Syy tähän on se, että kanadanhanhien metsätyskausi alkaa vasta 20. elokuuta. 

Kanadanhanhien metsästys on kuitenkin sallittua 10.8-20.8. jos tämä tapahtuu peltoalueella. Kyseinen golfkenttä ei ole kuitenkaan niin sanotussa peltolohkorekisterissä.

Lue myös:

    Uusimmat