Mainos

AL: Ikaalisten sonniturman uhri pääsi kertaalleen vedestä – sonni hyökkäsi uudelleen

Sonnin omistajan poika kertoo Aamulehdelle, että silminnäkijän mukaan sonnin hyökkäyksen kohteeksi joutunut kalastaja oli päässyt kertaalleen vedestä ylös, mutta sonni oli puskenut häntä uudelleen.

– Mies oli noussut vedestä pois ja lähtenyt kävelemään Sammin siltaa kohti, mutta sonni oli tullut uudelleen häntä kohti, heittänyt hänet ilmaan ja alkanut murjoa, Valtteri Änkö kertoo Aamulehden uutisessa silminnäkijän huomioita.

Yli 60-vuotias mies kuoli Ikaalisissa maanantaina, kun hän meni kalastamaan sonnin aitauksen sisäpuolelle, ja reilu tuhatkiloinen sonni puski hänet veteen.

Myös pelastajat vaarassa

Paikalle saapuneet pelastajat joutuivat sonnin silmätikuiksi saavuttuaan perille. Finnhems-lääkärihelikopteri kuitenkin pelasti tilanteen säikäyttämällä sonnin voimakkaalla äänellään.

– Ilman helikopterin tuloa pelastajille olisi käynyt huonosti, sillä sonni osaa uida, Valtteri Änkö kertoi Aamulehdelle.

Sonni lopetetaan

Tapauksen tutkinnanjohtaja Pauli Pitkäkosken mukaan poliisi ei ole vaatinut sonnin lopettamista, mutta sonnin omistaja Sari Änkö kertoi maanantai-iltana Ilta-Sanomille, että Lounatuuli-niminen sonni on lopetettava.

– Kyllä se täytyy pois laittaa. Kun sonni kerran käy jonkun päälle, niin sitten niillä napsahtaa päässä. Ei sitä riskiä voi ottaa, Änkö toteaa.

Maidontuotantoasiantuntija Helinä Mukka Länsi-Suomen ProAgriasta kertoo, että sonni voi hyökätä päälle puolustaessaan laumaansa.

– Sehän on lauman vartija ja puolustaa laumaansa. Ihmisen ei pidä mennä aitaukseen, Mukka muistuttaa.

Aitaukseen meneminen vaatisi luvan

Tutkinnanjohtaja Pitkäkoski kertoo, että aidatulle, yksityisalueella olevalle laitumelle meneminen vaatisi luvan.

– Tällainen aidattu alue nähdäkseni jonkinlaisen luvan tarvitsee, ja silloin vastuu on kulkijalla.

Pitkäkosken mukaan miehen olisi pitänyt huomioida aitauksessa oleva eläin. Tilan omistajaa ei Pitkäkosken mukaan epäillä rikoksesta.

– Se on ollut omalla laitumella oleva eläin. Tapaturmaksi tätä tässä vaiheessa voidaan sanoa. Tässä vaiheessa ei ole tullut tietoon, että eläin olisi ollut ennen vaarallinen.

Poliisi tutkii tapahtunutta kuolemansyyn tutkintana eikä kommentoi tapausta enempää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.