Mainos

Pekkarinen: Suomi haluaisi yhteispohjoismaisen sähköyhtiön

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mukaan Suomi tavoittelee yhtä yhteistä sähköverkkoyhtiötä, joka kattaisi kaikki Pohjoismaat. Pekkarisen mukaan pohjoismainen ministerineuvosto on Suomen aloitteesta päättänyt selvittää kantaverkkoyhtiöiden yhteistyön tiivistämistä yli sen, mitä yhtiöiden omin voimin on saavutettu.

Pekkarisen mukaan yhteisen yhtiön perustaminen ei vielä näytä realistiselta, mutta nykyistä tiiviimpi yhteistyö on tavoittelemisen arvoista. Paremmalla yhteistyöllä voitaisiin edistää myös toimitusvarmuutta Pohjoismaissa, hän arvioi sähköenergialiitto Senerin syyspäivillä Helsingissä.

Pekkarinen on hallituksessa energia-asioista vastaava ministeri. Hän sanoi olevansa huolissaan sähkön toimitusvarmuuden viimeaikaisesta kehityksestä Euroopassa, mutta uskoo sähkökatkoista maksettavien korvausten kannustavan sähkön jakelijoita järkevään ja kustannustehokkaaseen toimintaan. Kuluttajat ovat Suomessa syyskuun alusta lähtien voineet saada korvauksia pitkistä sähkökatkoista. Pekkarinen kertoi havainneensa jo lukuisia esimerkkejä jakeluyhtiöiden vastuuntuntoisesta toiminnasta.

-Yhtiöt ovat muodostaneet pooleja varallaolohenkilökunnan ylläpitämiseksi sekä tarjonneet koulutusta erilaisille yhdistyksille, jotka voivat auttaa myrskytilanteissa, peranneet johtolinjauksia ja päivittäneet toimintasuunnitelmiaan, ministeri luetteli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.