Pekka Toveri lähtee kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi

10:47
Katso myös: MTV:n Huomenta Suomen Pöllöraati analysoi tämän hetken asetelmat kevään eduskuntavaaleihin

Puolustusvoimien entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri asettuu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Uudenmaan kokoomuksen piirihallitus on nimennyt Toverin ehdokkaaksi.

Pekka Toveri kertoo sytykkeenä politiikkaan lähtemiselle olleen turvallisuustilanteen muuttuminen merkittävästi aiempaa huonommaksi viime vuosina.

– Esillä olevat uhat ovat laaja-alaisia, Venäjän pitkäaikaisesta uhasta sisäisen turvallisuuden haasteisiin. Uhkiin vastaamiseksi puolustus on oltava kunnossa. Samalla pitää huolehtia yksilön turvallisuudesta takaamalla muun muassa poliisin ja oikeuslaitoksen resurssit, Toveri sanoo Uudenmaan kokoomuksen tiedotteessa.

Toveri, 61, on noussut yhdeksi näkyvimmistä turvallisuuspolitiikan asiantuntijoista sen jälkeen, kun Venäjä aloitti laajan hyökkäyssodan Ukrainassa viime helmikuussa.

Toveri on toiminut urallaan myös muun muassa Suomen puolustusasiamiehenä Yhdysvalloissa ja Kanadassa sekä Panssariprikaatin komentajana. Hän asuu Tuusulassa.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan Toverin saaminen ehdokkaaksi vankistaa kokoomuksen roolia "Suomen johtavana turvallisuuspuolueena".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja