Mainos

Pekka Pouta: Pakkanen kiristyy yhä – sitten koetaan rannikko-Suomessa märkä käänne

Tulevana viikonloppuna saadaan nauttia etelässäkin talvisesta säästä. Ensi viikon lopulla tilanne voi olla toinen.

– Yksi lumisadealue tulee vielä Itä-Suomeen ja siellä täällä sataa kevyttä pakkaslunta. Alkuviikosta vielä pakkanen kiristyy. Tämähän näyttää ihan talvelta, sanoo meteorologi Pekka Pouta.

Pouta kehottaa rannikkoalueilla asuvia ottamaan kaikki irti talvisesta viikonlopusta.

– Ensi viikko voikin sitten olla aika märän näköinen. Keskiviikkona alkaa lauhtuminen ja torstain kiepeillä voi tulla aika tavalla vettä länteen ja etelään. Siinä se pysyvä lumi sitten oli. Kesti viikon, Pouta huokaa.

Meteorologin mukaan esimerkiksi lounaassa ja osassa etelärannikkoa maa voi olla käytännössä paljas jo perjantaina. Rannikolla lunta on vielä niin vähän ja se on tarpeeksi kevyttä siihen, että sateet sulattavat sen. Poudan mukaan varma talven raja kulkee siellä, missä lunta on parikymmentä senttiä tai yli.

"Mahdollisuus mukanaan talvikeliin"

Kuukausiennusteen mukaan tammi-helmikuun vaihteessa on mahdollisuus mukavaan talvikeliin. Päivällä on pakkasta ja kuivaa ilmaa.

– Siinä ei olisi kovinkaan kummoisia sateita. Jos tuo torstaille ennustettu sadealue ei aiheuttaisikaan kovin pahaa sulamista, saataisiin sellainen mukava, pysyvä talvi.

Pouta muistuttaa, että vaikka etelässä puhutaan paljon olemattomasta talvesta ja kirotaan lauhtumista, 90 prosenttia muusta maasta on mielissään, kun voi hiihtää vähän lauhemmassa kelissä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.