Pekka Pouta: Ensi viikko on helleviikko, jopa 30 astetta voi mennä rikki – yksi asia voi kuitenkin peruuttaa auringonpalvojien suunnitelmat

Viikonloppuna lämpö palaa Suomeen, ja yli 30 asteen helteet ovat mahdollisia ensi torstaihin mennessä – ehkä jopa aikaisemmin.

MTV Uutisten meteorologi Pekka Poudalla on hyviä uutisia auringonpalvojille.

Poudan mukaan tämän hetkiset sääkartat ennustavat hellelukeamia jo viikonloppuna. Lämpötila kohoaa ensi viikon aikana, ja 30 celsiusasteen raja menee todennäköisesti rikki torstaina ainakin osassa maata.

Sateet ovat mahdollisia ensi viikolla varsinkin maan pohjoisosissa, mutta poudalla säällä lämpöä riittää. Sateet kuivunevatkin nopeasti auringon lämmittäessä.

"Suomalaisen kaupunkimatka voi käydä tukalaksi"

Suomi on lähestyvän helleaallon laitamilla, joten edelleen on olemassa pieni mahdollisuus siihen, ettei helle yletä aivan tänne saakka.

– Olemme [lämpöalueen] pohjoislaidalla, eli se on siinä vaarana, Pouta kertoo.

Helteet ovat tulossa lämmittämään Eurooppaa, ja varsinkin Länsi- ja Keski-Euroopassa lämpötila saattaa kohota 40 celsiusasteeseen.

Eurooppalaisten ja Euroopassa matkailevien onneksi aivan niin korkeisiin lukemiin ei muualla Euroopassa todennäköisesti päästä kuin viime kuussa.

– Mutta kyllä siellä ensi viikollakin suomalaisen kaupunkimatka voi käydä tukalaksi, kun terassilla istuu, Poutaa sanoo. 

Viime kuussa helleaalto koetteli eurooppalaisia, ja Ranskassa mitattiin maan kaikkien aikojen lämpöennätys 45,9 astetta. Ainakin kahdeksan ihmistä menehtyi helleaallon vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat