Tämä kuva näyttää, kuinka lämpö vyöryy pian Suomeen: Ensi viikosta tulossa suorastaan kuuma – "Osaan maata saattaa tulla pitkäkin helleputki"

3:21
Katso yllä olevalta videolta loppuviikon sääennuste!

Suomessa päästään näillä näkymin jo tällä viikolla nauttimaan vuoden ensimmäisistä helteistä, kun lämpöaalto vyöryy maamme ylle.

Katso yllä olevalta videolta loppuviikon sääennuste!

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannaksen mukaan sunnuntaina näyttää alkavan hellejakso, joka vain vahvistuu ensi viikolla.

– Tänään tulleessa tuoreimmassa ennusteessa näyttää siltä, että ensi viikosta tulisi suorastaan kuuma helleviikko.

Mäntykannas ennakoi jo maanantaina Forecan blogissa, että Suomi voi olla ensi viikolla yksi Euroopan kuumimpia maita Espanjan ja Ranskan ohella.

Mutta jo sunnuntaina hellelukemiin voidaan päästä Länsi-Lapissa, ja ainakin hellerajaa hätyytellään myös Länsi-Suomessa ja lounaassa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Alkuviikolla helteisiin päästään ennusteen mukaan jo monin paikoin.

– Korkeapaine jämähtää Suomen ylle, ja maanantaina jo Ruotsissa lähennellään 30 astetta. Suomessa olisi tämän hetken ennusteen mukaan monin pakoin hellettä, ehkä ei itärajalla ja kaikkialla Lapissa.

Torstain paikkeilla korkeapaine siirtyy ennusteen mukaan Suomen itäpuolelle, jolloin Suomeen pääsee lisää lämmintä ilmaa etelästä.

– Osaan maata saattaa tulla pitkäkin helleputki. Ehkä korkeimmat lämpötilat ovat 27–28 astetta. Paikoin mennään lähelle 30 astetta.

Mäntykannas kertoo, että ensi viikon loppupuolen ennuste on vielä epävarma, mutta kaiken kaikkiaan viikosta on tulossa tavanomaista lämpimämpi.

Myös tuoreimman kuukausiennusteen mukaan kesäkuu vaihtuu tavanomaista lämpimämpänä.

Muistatko vielä mörköhelteen?

Noin tasan vuosi sitten Suomessa kärvisteltiin myös jopa lähes 30 asteen helteissä. Tuolloin helleaalto sai lempinimekseen mörköhelle sen puskeman hellekuvion vuoksi.

Mäntykannaksen mukaan nyt Suomeen saattaa saapua toinen mörköhelle, jos ennusteet pitävät paikkansa.

– Ensi viikolla on mahdollisesti samaa asetelmaa. Jos korkeapaineen keskus siirtyy Suomen itäpuolelle, sitten tässä on mörköhelle numero 2, Mäntykannas nauraa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Katso viiden vuorokauden ennuste yli 100:lle paikkakunnalle!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja