Onko helteitä jo näköpiirissä? Meteorologi paljastaa, milloin lämpö hellii suomalaisia toden teolla: "Voi olla, että sunnuntaina käväistään lähellä hellelukemia"

3:54
Katso videolta, mitä säätä tuleva viikko tuo tullessaan! Entäpä onko jo lupa odottaa helteitä?

Tämän kevään lämpöennätys rikkoutui jälleen, kun mittari kohosi tänään Oulussa 21,9 asteeseen. MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo, milloin helteitä saattaa olla luvassa.

– Kyllä se vähän siltä näyttää, että kesä on saapumassa. Yhtä lämmin sää jatkuu vähintään ensi viikolla ja ehkä vähän lämpimämpikin, Jokela kertoo.

Pohjois-Euroopan ylle on muodostumassa kaksi korkeapainetta, jotka kuljettavat lämmintä ilmaa Välimereltä ja myös Lähi-idästä asti. Osansa lämmöstä saa myös Suomi.

– Tiistai näyttäisi olevan alkuviikon lämpimin päivä. Silloin 20 astetta voi mennä monin paikoin rikki. 23 astettakaan ei ole mahdoton.

Hellerajaa hätyytellään ensi viikonloppuna

Keskiviikkona saapuu kuitenkin saderintama, jonka jälkeen saattaa taas viiletä väliaikaisesti.

Mielenkiintoisin kysymys lieneekin, ehtiikö helteitä tulla vielä toukokuun lopussa. Ensi viikolla tähän on olemassa mahdollisuus.

– On ihan hyvät todennäköisyydet sille, että jossakin päin saattaisi mennä helleraja rikki loppuviikon aikana. Korkeapaine on uudelleen vahvistumassa maan ylle viikonlopuksi. Se tietää taas lämpenevää säätä ja auringon paiste lämmittää lämpötiloja korkeammalle. Voi olla, että sunnuntaina käväistään jossain päin lähellä hellelukemia, meteorologi arvioi.

Jos helteiden suhteen ei vielä ensi viikolla tärppäisi, Jokela arvelee varsin todennäköiseksi, että viimeistään kesäkuun ensimmäisellä viikolla helleraja menee rikki.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja