Mainos

Pekka Perälle uusi syyte törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä

Talvivaaran entinen toimitusjohtaja Pekka Perä on saanut syytteen törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä, kertoo Ahtium-yhtiö pörssitiedotteessaan.

Yhtiön mukaan syytteen on saanut myös Pekka Erkinheimo, joka toimi Talvivaaran kaupallisena johtajana.

Kihlakunnansyyttäjä Tapio Nyrhilä Helsingin syyttäjänvirastosta vahvistaa, että kahta henkilöä vastaan on nostettu syyte. Jutussa on lisäksi tehty toistakymmentä syyttämättäjättämispäätöstä.

Entinen Talvivaaran Kaivososakeyhtiö vaihtoi nimensä Ahtiumiksi marraskuussa ja kehittää parhaillaan uutta liiketoimintaa. Kaivostoiminta Sotkamossa on nykyään valtion omistaman Terrafamen hoidossa.

Perä on nykyisin Ahtiumin toimitusjohtaja ja Erkinheimo varatoimitusjohtaja.

"Huomattava hyöty"

Ahtiumin mukaan syytetyt eivät ole saaneet henkilökohtaista hyötyä asiassa, josta heitä syytetään. Syyttäjä Nyrhilän mukaan tieto pitää sikäli paikkansa, että hyöty epäillyistä sisäpiirikaupoista on päätynyt holding-yhtiölle.

– En voi kertoa tarkkoja summia, mutta laskennallinen hyöty on huomattava. Miljoonista ei kuitenkaan ole kyse, sanoo Nyrhilä.

Pörssitiedotteen mukaan syytteet liittyvät maaliskuussa 2013 tehtyihin merkintäoikeuksien kauppoihin. Kauppoja tehnyt Talvivaara Management Oy oli holding-yhtiö, jonka osakkaina oli Talvivaaran johtoa ja avainhenkilöitä. Sen ainoana tarkoituksena oli omistaa Talvivaaran osakkeita. Yhtiö purettiin keväällä 2015.

Syytteet on jätetty Helsingin käräjäoikeuteen. Jutun istuntopäivää ei kuitenkaan ole vielä määrätty, kertoo Nyrhilä.

1:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.