Pekka Haavisto MTV:lle Putinin tuoreista kommenteista Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyteen: "Nämä ovat myönteisiä huomautuksia"

Turkkilaismedia: Suomi ja Ruotsi kieltäytyivät palauttamasta aktivisteja Turkkiin – ulkoministeri Haavisto kertoo, mistä on kyse 2:22
Turkkilaismedia: Suomi ja Ruotsi kieltäytyivät palauttamasta aktivisteja Turkkiin – ulkoministeri Haavisto kertoo, mistä on kyse

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoo MTV Uutisille pitävänsä myönteisinä Vladimir Putinin tämänpäiväisiä kommentteja Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä.

Putin sanoi, että sinällään Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys ei muodosta suoraa uhkaa Venäjälle.

Putinin mukaan Naton sotilaallisen infrastruktuurin leviäminen Suomen ja Ruotsin alueelle olisi kuitenkin ongelma Venäjälle. Hän sanoo, että Venäjä on pakotettu reagoimaan siihen.

– Nämä ovat tietysti myönteisiä kommentteja ja huomautuksia. Samalla tavalla koemme itse. Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys ei uhkaa ketään, Haavisto kommentoi Putinin lausuntoa MTV Uutisille.

Haaviston mukaan Putinin lausunto ei ainakaan lisää jännitteitä.

– Varmasti Venäjäkin on huomannut prosessin kestäessä, että hyvin laaja enemmistö Suomessa tukee jäsenyyttä, ja että on ollut vaikea vaikuttaa enää kansalaismielipiteeseen ja kansanedustajienkin mielipiteeseen. Tämä on nähty nyt realiteettina.

Lue myös:

    Uusimmat