Haavisto tyrmää USA:n ulkoministerin väitteet: Suomella ei ole aikomusta liittyä Natoon

Suomella ei ole tällä hetkellä suunnitelmia liittyä Natoon, ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kommentoi kansainväliselle medialle perjantaina.

Suomi ei keskustele Naton kanssa siihen liittymisestä eikä Suomella ole käynnissä sellaisia hankkeita, Haavisto totesi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Suomen turvallisuuspolitiikka säilyy muuttumattomana.

Haavisto vastasi toimittajien kysymyksiin etäpuhelussa EU-maiden ulkoministereiden kokouksen jälkeen

Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinken on antanut ymmärtää, että Suomi olisi haluamassa Naton jäseneksi. Blinkeniä MSNBC-kanavan eilisessä aamuohjelmassa haastatellut juontaja Joe Scarborough totesi, että kuulopuheiden perusteella Suomi ja mahdollisesti toinenkin maa haluavat nyt liittyä Natoon. Blinken vastasi väitteeseen toteamalla "näin on".

Haavisto: Venäjän kannanotto vastaa aiempaa

Ulkoministeri Haavistonbmukaan Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kommentti Suomen ja Ruotsin päätösoikeuden kunnioittamisesta vastaa näkemyksiä, joita Venäjä on aiemminkin esittänyt.

Lavrov sanoi Venäjän kunnioittavan Suomen ja Ruotsin oikeutta päättää itse mahdollisesta liittymisestä sotilasliitto Natoon, kun Yle esitti asiasta kysymyksen tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa.

Haavisto muistuttaa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestössä hyväksytystä periaatteesta, jonka mukaan jokaisella maalla on oikeus päättää omasta liittoutumisestaan tai liittoutumattomuudestaan suhteessa sotilasliittoihin.

Video: "Puhutaanko meistä meidän ylitsemme?" Presidentti Niinistö paalutti Suomen Nato-asemaa uudenvuodenpuheessaan.

1:38

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja