Venäjän Zaharova varoitti Suomea ja Ruotsia kovin sanoin Natoon liittymisestä – "Heillä ei ole mitään syytä yllättyä"

Venäjän ulkoministeriön tiedottajan Marija Zaharovan mukaan Venäjä on jo varoittanut Ruotsia ja Suomea niiden mahdollisen Nato-jäsenyyden seurauksista ja varoittaa uudestaan.

Nato-selonteon käsittely eduskunnassa – ennakkotunnelmat paikan päältä 18:53
Jussi Halla-aho (ps.) ja Jussi Saramo (vas.) ovat yhtä mieltä siitä, että Natosta täytyy käydä laaja keskustelu.

Zaharova totesi näin Rossija24-televisiokanavan haastattelussa, minkä jälkeen lukuisat Venäjän valtiolliset mediat, kuten Tass, siteerasivat tätä uutista.

Tiedottaja sanoi, että Bryssel on jo pitkään vetänyt Ruotsia ja Suomea mukaan erilaisiin sotaharjoituksiin ja -koulutuksiin.

– Olemme esittäneet varoituksemme sekä julkisesti että kahdenvälisissä kanavissa. He (Suomi ja Ruotsi) ovat tietoisia tästä, joten heillä ei ole sitten mitään syytä yllättyä. Olemme kertoneet heille, mihin tämä (Natoon liittyminen) voi johtaa, Zaharova sanoi.

Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev sanoi 14. huhtikuuta, että Venäjä vahvistaisi länsirajojaan, jos Ruotsi ja Suomi liittyisivät Natoon.

Venäjä varoittaa tiukkasanaisesti Suomen ja Ruotsin mahdollisesta Nato-jäsenyydestä 5:46
Venäjä varoitti tiukkasanaisesti Suomen ja Ruotsin mahdollisesta Nato-jäsenyydestä – katso Ulkopoliittisen instituutin tutkijan näkemys asiasta 14. huhtikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat