Pekka asui seitsemän vuotta veneessä vaimonsa kanssa – kiersi lähes koko maapallon

Pekka Koskenkylä vietti suuren osan työurastaan veneiden parissa sekä omassa että muiden yrityksissä. Kun nuo vuodet jäivät taakse, tuli aika tehdä jotain nautinnoksi vain itselle: Pekka rakensi oman luksusveneen ja kierteli sillä seitsemän vuotta maailmaa vaimonsa kanssa.

Vähän ennen kuin Pekka Koskenkylä täytti 60, hän päätti: nyt tai ei koskaan.

– Rakensin 1980–1990-lukujen taitteessa Thaimaassa sen ajan suurimpia yksimastoisia purjeveneitä Mirabelloja. Olin aina haaveillut oman veneen omistamisesta ja sillä maailman ympäri purjehtimisesta, Pekka sanoo.

Myös tuore vaimo Pirkko innostui ideasta.

– Myin kaikki kiinteistöni maista ja rakennutin viimeisenä työnä Thaimaan-telakalla 21 metriä pitkän moottoriveneen. Siitä tuli ainoa ympärivuotinen kotimme. Kiinteistökaupoista saadut rahat mahdollistivat seitsemän vuoden seikkailun merillä, Pekka kertoo.

Lempipaikka Bahamasaaret

Pekka ja Pirkko kiersivät veneellä lähes koko maapallon ympäri. He eivät koskaan jääneet kovin kauaksi aikaa yhteen paikkaan.

– Niin kauan kuin viihdyttiin, viivyttiin. Kun tuntui, että on aika lähteä, lähdettiin. Pisimpään olimme paikoillamme, kun vietimme eräät talvet Turkissa ja Bahamalla – lähdimme uudestaan liikkeelle vasta muutaman kuukauden päästä.

Bahamasaarista tuli pariskunnan lempipaikka.

– Saaret ovat siellä lähellä toisiaan. Lisäksi siellä on vain vähän veneitä ja vähän asukkaita, mutta paljon koskematonta luotoa – tuhansia ankkuripaikkoja. Ilmastokin oli paras mahdollinen, Pekka kuvailee.

Myrsky seurasi Hong Kongista lähtiessä

Pekka ja Pirkko pyrkivät minimoimaan matkallaan kaikki riskit.

– Matkustimme pasaatituulen mukana paikkoihin, joissa oli hyvä sesonki. Yritimme olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Ei se aina tietenkään onnistunut – valtameriylityksillä ensimmäisen kahden tai kolmen päivän säätiedotus voi pitää aika hyvin paikkansa, mutta sen jälkeen voi tulla mitä tahansa.

– Hankalin tilanne oli, kun lähdimme Hong Kongista etelään kohti Thaimaata. Takanamme seurasi pyörremyrsky, jota yritimme päästä pakoon. Emme onnistuneet kovin hyvin – aallokot ja olosuhteet muutenkin olivat aikamoiset. Mutta 99 prosenttia ajasta kelit olivat hyviä, Pekka kertoo.

Elämän mahtavinta aikaa

Seitsemän vuotta merillä ei tarkoittanut seitsemän vuoden eroa sukulaisista ja ystävistä.

– Lapsemme ja sisaruksemme lensivät välillä joksikin aikaa vierailemaan sinne, missä milloinkin olimme.

Merimatkoilla Pirkko myös aloitti kirjojen kirjoittamisen.

– Kyllä nuo seitsemän vuotta merillä olivat elämäni miellyttävintä ja juhlavinta aikaa. Monethan tällaisesta unelmoivat, mutta minä nyt sitten toteutin sen, Pekka hymyilee.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Pekka Koskenkylä ja Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja