Pedofiilipariskunnalle vuosia vankeutta: Kuvasivat lapsia uimahalleissa ja hyväksikäyttivät 15-vuotiasta lasta

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi pariskunnan pitkiin vankeusrangaistuksiin valtavassa seksuaalirikosvyyhdissä. Syytekohtia oli yhteensä 167.

Käräjäoikeus kertoo tiedotteessa tuominneensa 1989 syntyneen Micke Johannes Markkasen seitsemäksi vuodeksi vankeuteen ja 1994 syntyneen Iida Miina Maria Markkasen viideksi vuodeksi vankeuteen. Pariskunta määrättiin heti vangittavaksi. 

Käräjäoikeuden tiedotteen mukaan Markkaset olivat yhteisen suunnitelman mukaisesti noin yhdeksän kuukauden aikana kuvanneet uimahallien pukuhuoneissa 42 tallenteelle eri henkilöitä kännykän videokameralla. Kaikkiaan tällaisia kuvauskertoja oli 19.

Kuvaamisen tarkoitus on tuomion mukaan ollut seksuaalinen. Uhrien joukossa oli lukuisia alaikäisiä. 

Kuvatuista henkilöistä yhteensä 103 on ollut alle 16-vuotiaita lapsia ja kuvatuista 46 on ollut 6–15- vuotiaita lapsia. Nuorin tunnistamatta jääneistä asianomistajista on ollut käräjäoikeuden mukaan arviolta 3-vuotias. 

Kuvaamisten osalta pariskunta katsottiin syylliseksi lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, salakatseluun ja lukuisiin törkeisiin sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisiin. 

Lähes pari tuhatta kuvaa 

Osaltaan tuomio perustuu myös siihen, että pariskunnan hallussa oli yli 1 800 kuvaa, joissa lapsia esitettiin sukupuolisiveellisyyttä loukkaavasti.

Lisäksi pariskunnan katsottiin syyllistyneen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. He olivat olleet sukupuoliyhteydessä 15-vuotiaan lapsen kanssa. Mies oli ollut lapsen kanssa sukupuoliyhteydessä, kun lapsi oli vasta 14-vuotias. Mies tuomittiin myös seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta.

Hänen rikoslistansa ei pääty tähän. Lisäksi mies tuomittiin kahdesta lapsen törkeän seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä, joista toiseen liittyi niin ikään seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta.

Mies yritti pyrkiä sukupuoliyhteyteen muun muassa 13-vuotiaan kanssa.

Vainosi 14-vuotiasta

Mies oli myös viestitellyt seksuaalissävytteisesti 14-vuotiaan lapsen kanssa. Tähän tekoon liittyen hänet tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, vapaudenriistosta, kahdesta pahoinpitelystä, kolmesta laittomasta uhkauksesta sekä vainoamisesta.

Lukuisten seksuaalirikosten lisäksi mies sai tuomion törkeästä dopingrikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta. 

Pariskunnan maksettavaksi määrätyt uhrien korvaussummat nousevat rutkasti yli 100 000 euron. Lisäksi heidät määrättiin maksamaan uhrien oikeuskuluja noin 162 000 euroa ja omia oikeuskulujaan noin 65 00 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat