Mies vaani lapsia Snapchatissa ja keräsi valtavaa kuva- ja videokokoelmaa – uhreja 118

Yli sadan uhrin hyväksikäyttövyyhti käsitellään suljetuin ovin Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Oikeus antoi asiasta julkisen tiedotteen keskiviikkona.

Rikoskokonaisuudesta epäillään yhtä 27-vuotiasta tekijää, uhreja on yhteensä 118 ja syytekohtia 119. Mies kiistää pääosin rikokset.

Rikosten epäillään tapahtuneen vuosina 2016–2021, epäilty on ollut vangittuna syyskuusta 2021 lähtien.

Uhrit ovat pääosin 10–17-vuotiaita, mutta joukossa on myös joitakin täysi-ikäisiä.

Syyttäjä vaatii teoista epäillylle miehelle rangaistusta törkeästä raiskauksesta, 18 törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja 62 perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväkskäytöstä.

Syytelistassa on lisäksi törkeä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittäminen19 pakottamista seksuaaliseen tekoon ja 21 tällaisen rikoksen yritystä. Seksuaalipalvelujen ostamisia syytelistaan on kertynyt 34 kappaletta ja näiden yrityksi 31.

Lisäksi miestä syytetään lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin, kahdesta salakatselusta, kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta ja neljästä huumausainerikoksesta. 

Myös fyysistä hyväksikäyttöä

Julkisessa tiedotteessaan oikeus avaa tekoja lyhyesti. 

– Törkeät lapsen seksuaaliset hyväksikäytöt ja lievemmät seksuaaliset teot on valtaosin toteutettu Snapchat-viestisovelluksen välityksellä siten, että asianomistajia on pyydetty tekemään itselleen erilaisia seksuaalisia tekoja, tiedotteessa kerrotaan.

Epäilty pyysi lapsia lähettämään itsestään seksuaalissävytteistä kuva- ja videoaineistoa ja viestitteli heidän kanssaan  seksuaalisävytteisesti.

Osalle uhreistaan mies lähetti kuvia omasta alapäästään ja videoita, joissa hän tyydytti itseään. Kaksi lapsista mies houkutteli urheilukentän lähistölle, laski housunsa ja tyydytti itseään lasten nähden. 

Oikeuden mukaan osalle uhreistaan mies teki seksuaaliväkivaltaa fyysisesti. 

Tuomio kesäkuussa

Pirkanmaan käräjäoikeus järjesti asiasta tiistaina vaalmisteluistunnon. Normaalisti kaikki syytteiden yksityiskohdat tulevat julkisiksi tässä vaiheessa.

Oikeus salasi kuitenkin kaiken oikeudenkäyntiaineiston ja uhrien henkilöllisyyden 60 vuodeksi uhrien yksityisyyden suojelemiseksi.

Oikeus aloittaa rikosvyyhdin pääkäsittelyn ensi viikon torstaina 16. helmikuuta. Oikeus on varannut jutulle yhteensä 36 käsittelypäivää.

Oikeus antaa asiasta tuomion ensi kesäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja