Pave Maijasen pitkäaikainen ystävä Lasse Norres: "Yksi hienoimpia, nöyrimpiä ja lahjakkaimpia muusikoita, mitä Suomessa on milloinkaan ollut"

Vaikean sairauden jälkeen 70-vuotiaana kuolleen muusikon Pave Maijasen pitkäaikainen ystävä Lasse Norres kertoo Maijasen olleen hänen oma henkilökohtainen sankarinsa Suomen rock-maailmassa.

–  Maijasen Pave oli yksi hienoimpia, ihanimpia, nöyrimpiä ja lahjakkaimpia muusikoita, mitä koskaan, ikinä, milloinkaan on Suomessa ollut, musiikki- ja viihdealan vaikuttaja Lasse Norres kuvailee STT:lle.

Norreksen mukaan on valitettavaa, ettei niin sanotun suuren yleisön silmissä ehkä tajuttu, miten hieno taiteilija Pave Maijanen oli. Norreksen mukaan tämä johtui siitä, ettei muusikko ikinä halunnut kunniaa eikä himoinnut julkisuutta tai arvostusta.

–  Mutta jokainen, joka tällä alalla on ollut niinkin kauan kuin esimerkiksi allekirjoittanut – kymmeniä vuosia – tietää ja tuntee kaiken sen työn, kaikki ne ansiot, mitkä Pavelle kuuluu, Norres jatkaa.

–  Minulle henkilökohtaisesti Pave oli sankareista suurin suomalaisessa rock-maailmassa. Ihan ylivoimainen ykkönen. Aina.

Osasi myös auttaa nuorempia

Norreksella oli omien sanojensa mukaan kunnia seurata läheltä sitä, mitä Maijanen teki paitsi soolourallaan myös esimerkiksi Dingon, Hurriganesin tai Wigwamin kanssa.

–  Opin arvostamaan sitä määrätietoisuutta, lahjakkuutta ja tajutonta näkemystä, joka hänellä oli musiikkia kohtaan, Norres kertoo ja kuvailee Maijasen monipuolisuutta ja monitaituruutta.

Maijanen osasi ystävänsä mukaan myös antaa neuvoja nuoremmille ja niille, jotka olivat vasta tulossa alalle.

–  Hän antoi ne neuvot sillä tavalla, että ne eivät olleet ylimielisiä, vaan ne olivat ohjaavia ja hellävaraisia, Norres sanoo.

–  Mutta aina ne ohjasivat oikeaan suuntaan.

Norreksella ja Maijasella oli takanaan pitkä yhteinen taival ja kymmenien vuosien mittainen ystävyys, joka alkoi Norreksen mukaan jo 70-luvulla. Miehet tulivat tutuiksi toisilleen erityisesti Dingo-aikoina. Norres oli Dingon managerina ja Maijanen Dingon tuottajana. Lisäksi Maijanen soitti myös yhdessä Dingon kokoonpanossa.

Muusikko Pave Maijanen on kuollut 70-vuotiaana 2:05
Katso myös uutisjuttu: Muusikko Pave Maijanen on kuollut 70-vuotiaana

Lue myös:

    Uusimmat