Paul McCartney kasvattaa hamppua piilossa – "Muutoin lapset ryöstävät sitä"

Beatles-ikoni Sir Paul McCartney joutuu piilottamaan kasvattamansa hamppuviljelmät pitkäkyntisiltä.

Muusikko Sir Paul McCartney kasvattaa perheensä maatilalla Englannissa hamppua, jota paikalliset nuoret yrittävät kuitenkin varastaa poltellakseen sitä, kertoo Mirror.

79-vuotias McCartney vakuuttaa, että hän seuraa puhtaasti hallituksen määräyksiä hampun viljelyssä.

– Olemme juuri aloittaneet hampun kasvattamisen. Hallituksen määräyksissä on sellainen hauska juttu, että se pitää kasvattaa piilossa, koska muutoin lapset tulevat ja ryöstävät sitä, McCartney kertoo.

Hamppu on monikäyttöinen viljelyskasvi

Hamppu on vanha viljelyskasvi, josta valmistetaan muun muassa kangaskuituja ja köysiä ja sitä hyödynnetään myös rohdos- ja öljykäytössä. Euroopan unioni on listannut sallitut viljelylajikkeet, joissa huumaavien aineiden, eli THC-pitoisuus on alle 0,2 %), kertoo Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto.

Hamppu kuuluu siis samaan kasvisukuun kannabiksen kanssa, mutta toisin kuin kannabis, hampussa huumaavien aineiden pitoisuus on huomattavasti alhaisempi.

McCartney tutustui kannabikseen 60-luvulla

Laulajalegenda Bob Dylan tutustutti McCartneyn kannabikseen 1964 ja sen jälkeen miehestä tulikin säännöllinen pössyttelijä.

McCartneyn huumeidenkäyttö sai hänet vaikeuksiin myös virkavallan kanssa. Hänet tuomittiin kannabiksen hallussapidosta muun muassa Ruotsissa vuonna 1972 ja Barbadoksen lomalla vuonna 1984.

Mies luopui kannabiksen pollttamisesta 2000-luvulla näyttääkseen parempaa esimerkikkiä lapsilleen ja lapsenlapsilleen.

Katso myös: Paul McCartney marssi aseita vastaan vuonna 2018

0:40

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja