Patrik Laineesta paljastui ”toiset kasvot” – loistaa aivan uusilla sektoreilla

Vähemmän painoa ja videopelejä – Näistä palasista rakentuu Patrik Laineen menestys 10:21
Videolla analyysiä Patrik Laineen huippuvireen takaa.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä suomalaishyökkääjä Patrik Laine on ollut tehojen puolesta näkyvästi esillä runkosarjan avaushetkillä. Laine on keikkunut aivan pistepörssin kärkipaikoilla. Tehojen takaa paljastuu kuitenkin hyvinkin positiivisia piirteitä.

Laine johtaa tällä hetkellä Winnipeg Jetsin sisäistä pistepörssiä. Seitsemässä pelissä hänelle on merkattu tehot 3+8=11.

Mutta ei tässä vielä kaikki.

Laine on ollut hyvin positiivissävytteinen pelaaja Jetsille, eli joukkueelle, joka on ollut melkoisessa vuoristoradassa otteiden osalta. Tehotilaston puolella Laine on kolmen maalin verran plussan puolella (joukkueensa paras). Kyseisessä sarakkeessa Laineelle merkattiin sangen surullinen lukema viime vuonna: -24. Tämä oli rumin lukema koko Jetsin joukkueessa.

21-vuotias suomalaishyökkääjä on saanut kehuja muun muassa siitä, miten hän on ollut paremmin ”läsnä pelissä”. Tämän väitteen tueksi löytyy monta konkreettisia osoituksia.

Laine on aivan tasoissa Jetsin supertähden Blake Wheelerin kanssa taklaustilastossa (17). Selkeästi erottuva tekijä löytyy kiekonriistoista, joissa Laine on Jetsin ykkönen (10 riistoa). Suomalaishyökkääjä on myös kunnostautunut blokatuissa laukauksissa (7).

Kaikki nämä osoitukset verhoutuvat selkeän muutoksen taakse. Keskiarvoisesti Laineella on selvästi enemmän taklauksia, blokkauksia ja kiekonriistoja per ottelu kuin viime kaudella.

Tilasto-osoitukset eivät kerro kaikkea, mutta ne antavat tulitukea näkemyksille siitä, miten Laine on ollut selvästi aktiivisempi ja selvästi paremmin pelin päällä kuin viime kaudella.

Laine on löytänyt tehokkuutta myös niin sanotun tavaramerkkiosaston ulkopuolelta. Aiemmin suomalaishyökkääjä tuli tutuksi väkevänä ylivoimapelotteena. Esimerkiksi viime kaudella Laine ampui 15 ylivoimamaalia ja keräsi kasaan 23 ylivoimapistettä.

Nyt Laine ei ole tehnyt vielä yhtään osumaa ylivoimalla. Pisteitä hänelle on kertynyt kaksi. 

Lue myös:

    Uusimmat