Joukkuekaveri latasi Aleksander Barkovin ennätystehtailusta: "Se on vitsi"

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov mellastaa NHL-kaukaloissa pitelemättömällä tavalla. Viime yönä hän nakutti kolme syöttöpistettä Washington Capitalsia vastaan 5–3-voitossa ja nousi sivuamaan jo venäläistaituri Pavel Buren nimissä ollutta Panthersin yhden kauden piste-ennätystä.

Barkovilla on nyt tältä kaudelta kasassa pinnat 34+60=94, ja suomalainen majailee NHL:n pistepörssissä yhdeksännellä sijalla. 

Liito ei ole jäänyt joukkuekavereilta huomaamatta.

– Se on tällä hetkellä vitsi, miten hyvä hän on ja miten helppoa hänen on luoda hyökkäystä ja tehdä maaleja ja tilanteita. Olen äärimmäisen iloinen hänen puolestaan. Tämä ei olisi voinut tapahtua nöyremmälle henkilölle, kaksi maalia Washingtonin verkkoon tehnyt hyökkääjä Vincent Trochechk sanaili Barkovista Floridan verkkosivujen toimittaja Jameson Oliven mukaan.

Nöyryydestä saatiin oiva osoitus Barkovin omissa ottelun jälkeisissä kommenteissa.

– Tämä on hienoa. Tämä tarkoittaa, että olen pelannut todella hyvien pelaajien kanssa, Barkov kommentoi Buren rinnalle nousemista.

Loppuun ote Florida-valmentaja Bob Boughnerilta:

– Barkoville on hienoa painaa itsensä ennätysten kirjoihin, mutta hän on hyvin epäitsekäs jätkä, ja hänen huolensa on voittamisessa, Boughner virkkoi.

Floridan kausi päättyy runkosarjaan. Barkovilla on vielä kaksi peliä aikaa kaunistella tilastojaan entisestään.

Lue myös:

    Uusimmat