Patrik Laine kehitti peliinsä uuden aseen – nousee kohisten kohti koko NHL:n kärkeä

Vähemmän painoa ja videopelejä – Näistä palasista rakentuu Patrik Laineen menestys 10:21
Videolla MTV Uutiset Liven keskustelua Patrik Laineen uudesta ilmeestä.

Winnipeg Jetsin Patrik Laineen maalintekotaidot ovat olleet tiedossa jo pitkään, mutta tämä kausi on näyttänyt viimeistään, että hänestä on ainesta NHL:ssä hyväksi syöttöpisteidenkin nakuttajaksi. 

Patrik Laineella on kasassa kaudella 27 ottelusta jo 20 syöttöpistettä.  Se on saman verran kuin koko viime kaudella yhteensä. 

Laine on löytänyt hyvän paikan Mark Scheifelen ja Kyle Connorin ketjusta. 

– Selkärangasta se tulee. En ole mitään varsinaisesti tarkoituksella muuttanut, Laine sanoi Iltalehden haastattelussa. 

Eniten Laine on tehnyt NHL:ssä syöttöpisteitä tulokaskaudellaan 2016–17 (26). Se raja rikkoutunee komeasti. 

Laine syöttelee tasakentällisin

Laine on suomalaisten NHL-pelaajien tilastossa toiseksi paras syöttelijä. Edellä on vain Florida Panthersin Aleksander Barkov, joka on merkkauttanut 23 syöttöpistettä.  

Takana ovat suomalaisista esimerkiksi taitavina syöttelijöinä tunnetut Teuvo Teräväinen (19), Sebastian Aho (9) ja Mikael Granlund (7). 

Koko NHL:n syöttöpörssiä johtaa Edmonton Oilersin Leon Draisaitl, joka on kerännyt 33 syöttöpistettä. Laine on koko "passitilastossa" 15. tilalla. 

Laine on tehnyt syöttöpisteistään 15 tasakentällisin ja viisi ylivoimalla. Jetsin laituri on tasakentällisin annetuissa syötöissä koko sarjan kahdeksanneksi paras. Ykkösenä on loisteliaan kauden pelannut Washington Capitalsin puolustaja John Carlson (21) ja kakkosena Barkov (18). 




Lue myös:

    Uusimmat