Patrik Laine häkellyttää käsittämättömän maalitulituksensa keskellä – "Voisin pelata paremmin"

Patrik Laineen marraskuu oli käsittämätön. Hän takoi 18 maalia ja rikkoi viime yön kahdella osumallaan jo sadan maalin rajan NHL:ssä.

Ylälaidan videolla Laineen uran 100. ja 101. maalit 6-5-voitossa Chicagoa vastaan.

101 maalia 179 ottelussa iskenyt Laine on NHL-historian neljänneksi nuorin sadan maalin tekijä. Nuorempina vastaavaan ovat pystyneet vain Wayne Gretzky, Jimmy Carson ja Brian Bellows.

Alkukausi oli tuskallinen, mutta kun Laine saapui Winnipeg Jetsin kanssa Suomeen, ketsuppipullo aukesi hattutempulla. Ja sen jälkeen on menty käsittämättömässä lennossa.

– Alan luottaa taas itseeni. En usko, että olen muuttunut. Yritän vain laukoa, kun saan paikan ja nyt tuntuu, että vedot uppoavat, Laine sanoi pelin jälkeen Winnipeg Sun -lehdelle.

– Yleisesti ottaen voisin pelata parempaa kiekkoa, etenkin tänään. Pystyisin puolustamaan paremmin, Laine totesi.

Marraskuun 12 peliin Laine teki siis 18 maalia, vain kaksi vähemmän kuin on NHL:n kalenterikuukauden ennätys. Jets on pelannut edellisen 11 päivän aikana kuusi peliä ja niissä suomalainen on takonut käsittämättömät 13 osumaa. Vastaavaa putkea ei heti tule mieleen.

– Ei ainakaan NHL:ssä. Tuntuu siltä, että vetoni menevät sisään ja siksi yritän ampua aina kun saan paikan. Kuten sanoin, voisin silti pelata paremmin, maalit eivät aina kerro koko totuutta, Laine totesi.

Itse asiassa kuudessa pelissä on NHL:n historiassa nähty parempaa vain kolmesti: Gretzky teki kaudella 1981-81 kuuteen peliin 15 maalia. 14 kertaa samassa pelimäärässä ovat osuneet Aleksandr Mogilny ja Mario Lemieux, molemmat kaudella 1992-93.

Laineen joukkuekavereiden suut ovat loksahtaneet jälleen kerran auki.

– Tämä meno mikä hänellä on, 11 maalia viikkoon, ei sellaista ole nähty. Hän on sellainen jätkä, että häneltä kysellään, miksei maaleja ole tullut viiteen peliin, mutta koko ajan tietää, että jotain tällaista on tulossa. Hän on siunaus meille, oli peli sitten tasan tai olemme maalin häviöllä, emme ikinä ole pulassa kun on tuollainen laukaus, sanaili Blake Wheeler.

Winnipeg pelaa seuraavan kerran lauantaina, joulukuun ensimmäisenä päivänä, vieraissa New Jersey Devilsiä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat