Patrik Laineen esimerkki osasyynä Patrick Kanen MM-matkaan

Yhdysvallat voitti jääkiekon MM-kisoissa pronssia kukistettuaan pronssipelissä Kanadan 4-1. Yhdysvalloilla oli enemmän palautumisaikaa, mikä näkyi kaukalossa. Yhdysvaltalaiset vaikuttivat myös motivoituneemmilta.

MM-kisoissa kymmenessä ottelussa tehopisteet 8+12=20 takonut amerikkalaisjoukkueen kapteeni Patrick Kane kiitteli valmennusjohtoa motivointityöstä. Olihan Ruotsi murskannut yhdysvaltalaiset välieräottelussa 6-0.

- Oli raskas tappio eilen. Valmentajat tekivät loistavaa työtä, kun saivat valmistettua meidät tähän peliin. Tärkeää oli meille tuoda jotain kotiin tästä turnauksesta, Kane sanoi.

Päävalmentaja Jeff Blashill kertoi Kanen mukaan pronssiottelun olevan tärkeä peli.

- Blashill on hyvin intohimoinen kaveri. Sitoutunut työhönsä. Yksi parhaista valmentajista, joiden kanssa olen työskennellyt. Olimme eilen hyvin pettyneitä, eikä kukaan meistä oikeastaan välittänyt pronssista. Mutta hän kokosi ja motivoi meidät eilen illalla.

Kane painotti, että Yhdysvaltain jääkiekkoliitto USA Hockey tarvitsi mitalin.

- Tämä ei ole tärkeää meille pelkästään joukkueena. Mitali on tärkeä USA Hockeylle, jolla ei ole mitaleja tästä turnauksesta montaa.

Kane antoi hurjista tehopisteistään tunnustusta joukkueelleen.

- Hauska turnaus. Oli paljon hauskaa aikaa täällä hienojen pelaajien kanssa. Tehtäväni oli luoda hyökkäyspeliä. Olisin tietysti toivonut, että olisin eilen tehnyt parempaa työtä.

Turnausta Kane piti hienona kokemuksena. Yhdysvaltojen pelaajat viihtyivät Herningissä ja tapasivat faneja kaupungin iltaelämässä pikkutunneillakin.

- Fanit olivat hienoja. Herningin kaltaisessa pienessä kaupungissa oli hauskaa olla jonkin aikaa. Täällä Kööpenhaminassakin oli kiva pelata pari peliä. Tanska järjesti hienot kisat, Kane kiitteli.

Pronssimitali omistettiin USA Hockeyssa merkittävän uran tehneelle Jim Johannsonille. Hän menehtyi viime tammikuussa sairauskohtaukseen vain 53.vuotiaana.

- Oli aika emotionaalista. Tiedän, mitä se merkitsi hänelle. Oli hienoa voittaa mitali tässä turnauksessa, joka oli ensimmäinen hänen poismenonsa jälkeen, Kane sanoi Johannsonista, jonka aikana USA Hockeyn toiminta kehittyi paljon .

Kanen mukaan MM-turnaus on hyvä etappi seuraavaan kauteen. Siitä hän mainitsi esimerkkinä Patrik Laineen.

- Olen nähnyt pelaajia, jotka pelasivat hienon kauden NHL:ssä pelattuaan täällä. Patrik Laine muutama vuosi sitten. Tällä kaudella William Nylander pelasi hienosti NHL:ssä tämän turnauksen jälkeen, Kane kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat