Patrik Laineella kohtalontoveri Toronto Maple Leafsissa – kuiva putki vaivaa Auston Matthewsia

Winnipeg Jetsin Patrik Laine kärvistelee tehottomuutensa kourissa NHL-kaukaloissa. Toisella tähdellä, Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsilla tehohanat ovat vähintään yhtä jäässä. 

Patrik Laine, 20, on osunut tällä kaudella maaliin yhdeksässä ottelussa vain kerran. Se on Laineen koko ura huomioon ottaen heikko tahti, sillä hän tehnyt urallaan 0,52 maalia ottelua kohti. 

Toronto Maple Leafsin supertähti Auston Matthews, 21, on osunut yhdeksässä pelissä täsmälleen yhtä monta kertaa – kerran. 

Matthews osui viimeksi Vancouver Canucksia vastaan 5. tammikuuta. Sen jälkeen hän on pelannut seitsemän ottelua ilman osumia. Niissä otteluissa kuteja on kirjattu 18.

Patrik Laineen maaliton putki on tällä kerää kestänyt vain kolme ottelua. Laine teki maalin Anaheim Ducksia vastaan 13. tammikuuta.

Auston Matthewsin vaikea kausi ja kuiva jakso on ollut iso puheenaihe Torontossa. Matthews aloitti kauden loistavasti iskemällä 31 ottelussa tehot 20+22=42 pistettä. Hän teki kymmenen maalia seitsemässä ottelussa kauden alussa. 

Matthews joutui kuitenkin olemaan sivussa kuukauden verran olkapäävamman takia, ja paluu pelirytmiin on ollut vaikea. 

Matthews totesi TSN:n haastattelussa, että maalittomuus on turhauttavaa, mutta hän ei ole huolestunut, koska maalipaikkoja siunaantuu edelleen. 

– Haluan tehdä maaleja ja teen kaikkeni, että kiekko menisi sisään, mutta joskus kiekko ei vaan pompi sisään. Täytyy vaan painaa niska kyyryyn ja jatkaa hommien tekemistä, Matthews sanoi. 

Alla olevalla videolla Tulosruudun NHL-raportti. 



Lue myös:

    Uusimmat