Patrik Laine pamautti upean voittomaalin – valmentaja murahti yllättäen suomalaisesta: "Pyörittelen päätäni"

Katso tästä Uutisaamun Tulosruudun juttu yön NHL-tapahtumista.

Patrik Laine laukoi Columbus Blue Jacketsille upean voittomaalin jääkiekon NHL:ssä Philadelphia Flyersia vastaan. Suomalainen sai kuitenkin 2–1-vierasvoiton jälkeen myös kritiikkiä Blue Jackets -päävalmentaja Brad Larsenilta.

Laine vei Columbuksen kolmannessa erässä 2–0-johtoon. Boone Jenner tarjoili kiekon hyökkäysalueella vierelleen suomalaiselle, ja Laine kiskaisi kiekon pian tarkasti ja veitsenterävästi vasempaan yläkulmaan.

Flyers kavensi myöhemmin, kun Gerry Mayhew maalasi Rasmus Ristolaisen tarjoilusta, mutta NHL:n kriisiseuran maalit jäivät yhteen.

"Turhauttavaa"

Vaikka Laine vastasi voittomaalista, Blue Jackets -päävalmentaja Brad Larsen pudotteli hänestä medialle kriittistä tekstiä. Larsen haluaisi, että Laine olisi niin sanotusti itsekkäämpi ja käyttäisi enemmän maailmanluokan kutiaan.

– Rakastaisin, että hän ampuisi enemmän. Minusta hänellä on enemmän mahdollisuuksia ampua. Se on turhauttavaa, koska hänen laukauksensa on niin tappava, Larsen murahteli.

Laine on ampunut tällä NHL-kaudella keskimäärin 2,7 kertaa kohti maalia ottelua kohden, mikä ei ole moniin koviin maalintekijöihin verrattuna paljon.

– En tiedä, miksei hän ammu useammin. Pyörittelen päätäni, koska joka kerta kun hän ampuu, meillä on mahdollisuus voittaa.

– Hänellä oli viisi laukausta. Toivon, että olisi ollut kymmenen.

Laine on summannut kauden 18 ottelussaan tehopisteet 6+8=14.

Lue myös:

    Uusimmat