Patrik Laine kertoi isänsä kuolemasta – menetti parhaan ystävänsä: "Tämä on elämäni rankinta aikaa"

NHL-tähti Patrik Laine menetti isänsä Harri Laineen marraskuun lopussa. Tämä oli kuollessaan 54-vuotias. Laine puhui tapahtuneesta ensimmäistä kertaa seuransa Columbus Blue Jacketsin verkkosivuilla.

Patrik Laine on toipumassa takaisin pelikuntoon niin henkisesti kuin fyysisesti. Loukkaantumisen vuoksi sivussa kaukaloista ollut suomalaishyökkääjä on kokenut kovia viime aikoina, sillä hän menetti 54-vuotiaan isänsä Harri Laineen marraskuun loppupuolella.

Harri-isä oli Laineelle erittäin läheinen.

– Hän on ollut minun suurin fanini ja tukijani aina, Laine kuvaili maanantaina harjoitusten jälkeen seuransa Blue Jacketsin verkkosivuille.

– Ei sillä, että äitini ja siskoni ja muut eivät olisi sitä olleet, mutta jääkiekko oli meidän yhteinen juttumme ja intohimomme. En varmasti olisi tässä ilman häntä, ja hän katsoi aina otteluni siitä asti, kun olin lapsi. Hän heräsi keskellä yötä katsomaan otteluitani, joten tämä on todella rankkaa. Menetin parhaan ystäväni, se on raskasta.

Laineen mukaan viimeiset viikot ovat olleet raskaita kaikille hänen läheisilleen.

– On vain löydettävä tapoja käsitellä sitä ja ajatella kaikkia hyviä juttuja sekä muistoja ja sellasia. Uskon, että kaikki vain ikävöivät häntä.

– Tämä on ilman muuta elämäni rankinta aikaa. Asian käsittely on ollut vaikeaa, ja minä käyn sitä edelleen läpi. Se on mielessäni yhä paljon, mutta se auttaa, että voin olla täällä ja voin edes tehdä jotain päivän aikana ja odottaa jotain, Laine kertoi.

Laine luisteli muiden viime aikoina sivussa olleiden pelaajien kanssa Blue Jacketsin harjoitusten yhteydessä maanantaina. Hänen paluunsa otteluihin vatsalihasvamman jäljiltä on vielä hämärän peitossa.

Seura haluaa varmistaa, että Laineen vamma on varmasti parantunut, ja että hyökkääjä on muutenkin hyvässä pelikunnossa pitkän toipilasjaksonsa jäljiltä.

– Hän on kokenut kovia, ja usein näissä tilanteissa on hyväksi päästä "toisen perheen" pariin ja saada hieman normaaliutta elämään. On mahtavaa nähdä hänet tuolla hymyilemässä ja pitämässä hieman hauskaa kaukalossa, päävalmentaja Brad Larsen totesi.

Myös Laine intoili paluustaan askiin.

– Nämä kaverit ovat tukeneet minua ja perhettäni mahtavasti, joten oli hienoa palata tänne avosylin. On ilman muuta hauskaa olla taas jäällä heidän kanssaan.

Lue myös:

    Uusimmat