Patrik Laineen valmentaja pyysi anteeksi puheitaan – NHL-tähden puolisolta tunteikas viesti

NHL:n pelaajien tukiohjelmaan hakeutuneelle Patrik Laineelle osoitetaan myötätuntoa Columbus-leirissä.

Blue Jackets kertoi Suomen aikaa sunnuntai-iltana, että suomalaishyökkääjä saa hoitoa määrittelemättömän pituisen ajan ja on poissa joukkueen vahvuudesta. 

Laine kommentoi päätöstään Instagram-tarinoissaan. Hän kertoo hakevansa tukea mielenterveyteensä.

– Haluan kertoa tarpeestani astua hetkeksi sivuun lajin parista. Tarkan harkinnan ja tukiverkoston kanssa käytyjen keskusteluiden päätteeksi olen tajunnut, että minun on laitettava mielenterveyteni ja hyvinvointini etusijalle, Laine lausui. 

Laineen puoliso, mallina työskentelevä Jordan Leigh osoitti tukensa omassa Instagramissaan.

– Mielenterveys on terveyttä. Enemmän kuin ylpeä miehestäni, Leigh kirjoitti jakaessaan Laineen päivityksen. 

NHL:n ja pelaajayhdistyksen tukiohjelma tarjoaa apua mielenterveys- tai päihdeongelmista kärsiville pelaajille ja heidän perheilleen. 

Sporting Newsin mukaan ohjelmaan osallistuvat pelaajat saavat palkkaa hoitojakson ajan. Mitään vakiopituutta hoidolle ei ole, mutta ohjelmasta ei voi poistua, ennen kuin asiasta vastaavat henkilöt antavat luvan.

Apua tarjoavia henkilöitä on kaikilla NHL-paikkakunnilla, ja pelaajat saavat käyttöönsä esimerkiksi luottamuksellisen puhelinlinjan. NHL ja pelaajayhdistys perustivat hoito-ohjelman vuonna 1996.

Laineen joukkuekaveri, kanadalaispuolustaja Erik Gudbranson kommentoi suomalaisen ratkaisua Columbus Dispatchille.

– Olemme kuitenkin vain ihmisiä. Joskus pelaajat tarvitsevat ohjelmaa avukseen. Olen todella iloinen, että se on olemassa. Me olemme Pattyn tukena. Hänellä on täysi tukemme, vaikka hän ei ole nyt joukkueen mukana.

– Olen iloinen, että hän hyödyntää sitä. Hyvä, että ohjelma on olemassa nyt Patrikille ja meille muille, jos joskus tarvitsemme sitä. 

Päävalmentaja pahoittelee kiertoilmaisuaan

Solisluunsa joulukuussa murtanut Laine oli yleisen käsityksen mukaan lähellä paluuta kaukaloon, mutta hän lähtikin lauantaina kotiin kesken Columbuksen vieraskiertueen. Päävalmentaja Pascal Vincent lausui tuolloin medialle, että Laineen loukkaantuminen otti takapakkia. 

– Hän lähtee takaisin Columbukseen, takaisku loukkaantumisen kanssa, Blue Jackets -käskijä kommentoi aiemmin.

Vincent osoitti nyt niin ikään tukensa pelaajalleen. Hän myös pahoitteli aiempia sanavalintojaan.

– Yritin suojella Patrikia, puhuin siinä mielessä väärin, että sanoin hänelle tulleen takaisku (loukkaantumisen kanssa), ja että hänen piti lähteä sen takia kotiin. Pyydän anteeksi kaikilta, mutta tarkoitukseni oli suojella Patrikia, sillä välitämme hänestä paljon ja tulemme kaipaamaan häntä, Vincent sanoi Columbus Dispatchille.

– Hän on meille tärkeä palanen, ja aiomme tehdä kaikkemme auttaaksemme häntä. Tuo ohjelma on olemassa, koska sitä arvostetaan. Se on loistava juttu pelaajille. 

Rikkonaisen NHL-kautensa aikana Laine on pelannut 18 ottelua tehopistein 6+3=9. Suomalaisen nimi on pyörinyt hiljattain myös siirtohuhuissa

Lue myös:

    Uusimmat