Aleksandr Ovetshkinille vannotaan tukea kovassa paikassa – "En voi uskoa tätä"

Jääkiekon NHL-seura Washington Capitalsissa on otettu raskain mielin vastaan tieto joukkueen venäläiskapteenin Aleksandr Ovetshkinin Mihail-isän kuolemasta.

Aleksandr Ovetshkinin kerrottiin tiistaina jäävän sivuun Capitalsin toiminnasta. Venäjällä uutisoitiin, että Ovetshkin matkaa maahan äkillisesti sairastuneen isänsä tueksi.

Seuraavana vuorokautena, keskiviikkona, Ovetshkin kertoi suru-uutisen: hänen Mihail-isänsä kuoli.

Ovetshkinin suruun osaa ottava Washington Capitalsin päävalmentaja Peter Laviolette kertoi pelaajansa saavan suremiseen niin paljon aikaa kuin hän tarvitsee. Ovetshkinin odotetaan olevan sivussa ainakin loppuviikon ajan, vähintään kahdesta pelistä.

– Tämä on todella surullista. Otamme osaa ja rukoilemme hänen ja hänen perheensä puolesta. Tämä on kova paikka, Laviolette sanoi The Athleticin mukaan.

Päävalmentaja lisäsi, että Aleksandr Ovetshkinin ollessa toistaiseksi sivussa muiden pelaajien on astuttava esiin.

– He tajuavat, että Alex ei ole täällä, ja mitä hän on tehnyt organisaatiolle niin monien vuosien ajan. Meillä on vastuu varmistaa, että selviämme tästä, teemme oikeita asioita ja voitamme pelejä hänen ollessaan poissa.

"En voi uskoa tätä"

Ovetshkinin Mihail-isä nähtiin takavuosina aika ajoin katsomossa seuraamassa Washington Capitalsin harjoituksia ja hän kävi joskus myös pukuhuoneessa poikaansa pikaisesti näkemässä. Vuoden 2014 sydänleikkauksen jälkeen käynnit kuitenkin harvenivat.

Entisellä jalkapalloilijalla, myöhemmin futisvalmentajana toimineella Ovetshkinin isällä on kerrottu olleen suuri merkitys, että hänen poikansa rakastui urheiluun ja jääkiekkoon. Kaksikon välit olivat tiiviit.

Tästä puhui myös Capitalsin pitkäaikainen varakapteeni Nicklas Bäckström.

– Alex vietti aina aikaa isänsä kanssa. Hän toi hänet koripallopeleihin. En voi uskoa tätä. Tämä on niin surullista ja otan osaa koko Ovetshkinin perheen puolesta, Bäckström sanoi ja lisäsi:

– Muistan aina yhden asian: hän oli aina onnellinen. Hän hymyili aina. Emme kumpikaan puhuneet aluksi englantia, mutta pystyimme ymmärtämään toisiamme käsillämme.

Side, "jota ei voi kuvailla"

Capitalsin voimahyökkääjä Tom Wilson kuvasi, että isän ja lapsen välille syntyy jääkiekon kautta side, "jota ei voi kuvailla".

– O' on aina ollut elämää suurempi jätkä ja hänen isänsä oli myös sellainen, Wilson kertoi.

– Äidillä on ollut valtava merkitys, mutta "Ovin" isä oli aina tämän tukena – hän oli hänen jätkänsä. Heillä oli side, etkä koskaan halua nähdä jonkun käyvän läpi tätä, mitä hän käy nyt. Me olemme kuitenkin hänen tukenaan.

Myös päävalmentaja Laviolette korosti, että Ovetshkinilla on Capitalsin täysi tuki.

Ovetshkinia on kritisoitu siitä, ettei hän ole voimakkaasti tuominnut Venäjän sotatoimia Ukrainassa ja että hän on säilyttänyt Instagramissa profiilikuvanaan yhteisotoksen maansa presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat