Patrik Laine kävi kuumana NHL:n toiminnasta – "Suurin vitsi, jonka olen koskaan nähnyt"

Columbus Blue Jacketsin ja Carolina Hurricanesin välisessä jääkiekko-ottelussa todistettiin hämmästyttävää tilannetta. NHL havaitsi erätauolla, että videotarkistuksen tuomio oli mennyt mönkään, mutta Carolinan maali pysyi voimassa, kun taas Columbuksen jäähystä otettiin jäljellä olleet 45 sekuntia pois.

Carolina meni toisen erän lopussa Vincent Trochechkin ajassa 38.45 tekemällä maalilla 4–3-johtoon. Columbus haastoi tilanteen paitsiona, mutta osuma hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen ja Columbus sai protokollan mukaan kahden minuutin rangaistuksen pelin viivyttämisestä.

Erätauolla NHL kuitenkin havaitsi, että tilanne oli ollut paitsio. Hurricanesin maali pystyi voimassa, mutta Columbuksen jäähystä otettiin jäljellä olleet 45 sekuntia pois ja kolmas erä alkoi viidellä viittä vastaan.

Vierasjoukkue Carolina pysyi siis kolmannen erän alussa 4–3-johdossa. Se voitti ottelun lopulta 6–5.

"Niin anteliasta"

NHL perusteli sähläystään verkkosivuillaan niin, että linjatuomarien, Columbuksessa olleiden videotuomarien ja NHL:n tilannehuoneen välisessä viestinnässä oli väärinkäsitys. Kaksi maalia latonut Blue Jackets -tähti Patrik Laine oli NHL:n toiminnasta ärtynyt.

– Tämä on suurin vitsi, jonka olen koskaan nähnyt, Laine sanoi.

– Kaksi hyvää joukkuetta pelaa hyvää kiekkoa ja peli on tasainen. Pelin olisi pitänyt olla 3–3 eikä 3–4. Tämä on rankkaa, mutta kaikki me teemme virheitä. Niistä pitää oppia ja mennä eteenpäin.

Laine heitti myös sarkasmia.

– On niin anteliasta ottaa 40 sekuntia kellosta pois. En ole nähnyt tuollaista ennen, mutta aina tulee ensimmäinen kerta.

Laine teki ottelun ensimmäisen maalin ylivoimalla ja päätösosuman viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia. Kummatkin osumat hän sivalsi miltei identtisesti Seth Jonesin poikittaissyötöistä.