Patrik Laine ja Winnipeg-tykit pysähtyivät tulikuumaan muuriin – Vegasin sensaatiotarina kulminoituu tähän tähteen

Jääkiekkoliiga NHL:ssä laajennusjoukkue Vegas Golden Knights on ollut koko tämän kauden mahtavin tarina. Golden Knightsilta ei odotettu käytännössä mitään ensimmäiseltä kaudelta. Nyt seura taistelee NHL:n finaaleihin pääsystä.

Runkosarjassa Golden Knights yllätti kaikki, kun se keikkui sarjataulukon kärjessä syksystä lähtien.

Pudotuspeleissä vegasilainen seura on jo kaatanut Los Angeles Kingsin (voitot 4-0) ja San Jose Sharksin (4-2).

Nyt Golden Knights on NHL:n konferenssifinaaleissa Winnipeg Jetsiä vastaan. Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä Golden Knights tasoitti sarjan lukemiin 1-1.

Golden Knightsin 3-1-voitossa isona tukijalkana toimi 33-vuotias kanadalaisvahti Marc-Andre Fleury, joka torjui 30 kertaa. Fleury oli liian paha pala muun muassa Jetsin suomalaistykille Patrik Laineelle, joka ei saanut millään ohitettua tulikuumaa kanadalaisvahtia.

Golden Knightsin koko tarina on kulminoitumassa Fleuryyn. Viime kesän NHL:n laajennusdraftin yhteydessä Fleurystä tuli organisaation kasvot, sillä hän oli meritoitunein pelaaja, jonka Golden Knights sai napattua riveihinsä. Fleury kun on voittanut urallaan muun muassa kolmeen kertaan Stanley Cupin.

Fleury toimi pitkään Pittsburgh Penguinsin ykkösmaalivahtina. Hämmästyttävää on kuitenkin se, että tällä hetkellä Fleury on uransa parhaan kevään keskellä.

Pudotuspeleissä Fleury on torjunut 12 ottelussa, joista hän on ottanut yhdeksän voittoa. Hänen torjuntaprosenttinsa on peräti 94,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo vain 1,68. Samalla Fleury on ottanut jo neljä nollapeliä.

Näistä nykyinen torjuntaprosentti, päästettyjen maalien keskiarvo ja nollapelien määrä ovat Fleuryn uran parhaita noteerauksia.

Golden Knightsin ja Jetsin välinen sarja jatkuu Suomen aikaan torstain vastaisena yönä. NHL:n loppuhuipennukseen eli Stanley Cup -finaaleihin yltää neljällä voitolla.

NHL:n suomalaistilastot ma-ti-yönä:

Winnipeg – Las Vegas 1-3
Laine       WPG 0+0 -1 0 4   -   19.15
Armia       WPG 0+0 -1 0 0   -    9.03
Haula       VGK 0+0  0 0 0  4/14 14.18
Sarjassa voitot ovat nyt 1-1.


Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.       

Lue myös:

    Uusimmat