Supervärväys Marchessault Vegasin sankarina – Winnipeg koki tappion NHL-välierissä

Jääkiekkoliiga NHL:n välierissä Vegas Golden Knights otti sarjan avausvoiton, kun Suomen aikaan keskiviikon vastaisen yön ottelussa se kaatoi Winnipeg Jetsin lukemin 3-1. Läntisen konferenssin finaalisarjassa voitot ovat nyt 1-1.

Golden Knightsin isona sankarina toimi Jonathan Marchessault, joka iski kaksi maalia.

Ensimmäinen näistä tuli ensimmäisessä erässä piakkoin sen jälkeen, kun slovakialainen Tomas Tatar oli vienyt vieraat johtoon. 2-0-maalissa kanadalaishyökkääjä Marchessault karkasi läpiajoon, mitä seurasi varma viimeistely.

Illan toisessaan Marchessault oli jälleen nokikkain Jetsin jenkkivahdin Connor Hellebuyckin kanssa, tällä kertaa puolittaisessa läpiajossa. Marchessaultin rystysivallus päätyi verkonperukoille.

Jo runkosarjan aikana Marchessault nousi aivan Golden Knightsin avainhyökkääjien joukkoon. 77 runkosarjaottelussa hän nakutti tehot 27+48=75.

Marchessault oli jo väläytellyt osaamistaan Florida Panthersissa, joka jätti hänet kuitenkin tarjolle viime kesän laajennusdraftiin. Golden Knights haistoi sauman ja uudessa seurassa Marchessault on noussut hyvin merkittävään rooliin. Hän ja ruotsalaishyökkääjä William Karlsson ovat olleet Golden Knightsin selkeitä johtohahmoja koko kauden ajan.

Jetsin ainokaisesta vastasi kanadalaishyökkääjä Kyle Connor.

Sarja jatkuu Suomen aikaan torstain vastaisena yönä Las Vegasissa. NHL:n huipennukseen eli Stanley Cup -finaaleihin yltää neljällä voitolla.

NHL:n suomalaistilastot ma-ti-yönä:

Winnipeg – Las Vegas 1-3
Laine       WPG 0+0 -1 0 4   -   19.15
Armia       WPG 0+0 -1 0 0   -    9.03
Haula       VGK 0+0  0 0 0  4/14 14.18
Sarjassa voitot ovat nyt 1-1.

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.                                                                                 

Lue myös:

    Uusimmat