Olympialaisissa Leijonia edustanut Eeli Tolvanen janoaa jälleen mukaan – "Taistelu pelipaikoista tulee olemaan todella kova"

Mikael Granlund ja Eeli Tolvanen iloitsevat pitkän väännön jälkeen tulleesta uutisesta:"NHL-kiekkoilijat kuuluvat olympialaisiin" 4:08
Mikael Granlund ja Eeli Tolvanen iloitsevat pitkän väännön jälkeen tulleesta uutisesta: "NHL-kiekkoilijat kuuluvat olympialaisiin"

Kolmen vuoden diilin tehnyt hyökkääjä lukeutuu 22 vuoden iästään huolimatta pelaajiin, joilta olympiaedustusta jo löytyy. Suomessa viimeiset kaksi kuukautta treenannut ja lomaillut Tolvanen oli osa Leijonien joukkuetta Pyeongchangin olympialaisissa talvella 2018.

– Itse olen siellä (olympialaisissa) kerran päässyt olemaan, mutta silloin kaikki parhaat pelaajat eivät olleet mukana. Jos se nyt toteutuu, turnauksesta tulee varmasti hieno, Tolvanen sanoi MTV Uutiset Livelle Helsingissä järjestetyssä tossulätkäturnauksessa.

Suomen taival päättyi Etelä-Koreassa puolivälierissä 0-1-tappioon Kanadalle. 

– Olihan se totta kai kokemus, olympialaiset ovat olympialaiset. Mutta kyllä jääkiekko tarvitsee ne kärkipelaajat, jotta saadaan taso ylös. Silloin olympialaiset tuntuvatkin olympialaisilta.

Jos NHL:ssä mielii menestyä, pitkän runkosarjan aikana ei ole varaa uinua. Jos seurajoukkueen menestyksen lisäksi hamuaa paikkaa olympialaisissa, näyttöjä on tarjottava heti syksyllä. Tolvasen kaltaisen maalintekijän kohdalla se tarkoittaa silkkaa tulosta taululla.

– Sehän (paikka olympiajoukkueessa) riippuu ihan siitä, miten pelaan alkukauden. Voi olla, että jos hyvin menee, mahdun joukkueeseen, voi myös olla etten mahdu. Mutta lähdetään siitä, että pelataan hyvä alkukausi ja sitä kautta toivottavasti mahdun joukkueeseen, Tolvanen pohti.

– Taistelu pelipaikoista tulee olemaan todella kova. Suomella on paljon nuoria pelaajia joukkueidensa kärkirooleissa. Voi sanoa, että ihan kärkipelaajia koko NHL:ssä. Suomella tulee olemaan erittäin hyvä joukkue – ketä ikinä siihen mukaan pääsekään.

NHL:n runkosarja käynnistyy lokakuun 12. päivä. Pekingin olympialaiset alkavat ensi vuoden puolella helmikuun 4. päivä.

Katso Mikael Granlundin ja Tolvasen ajatuksia tulevista olympialaisista artikkelin yläosan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat