Patrik Laine hehkuttaa vuolaasti Nuorten Leijonien kultasankaria – "Hänet varataan ykkösenä"

Nuorten Leijonien MM-kulta sai Winnipeg JetsinPatrik Laineen hehkuttamaan Suomen suoritusta. Varsinkin Kaapo Kakko saa suomalaistähdeltä suuret kehut.

Suomi nappasi jo kolmannen alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden 2010-luvulla, kun Nuoret Leijonat kukisti USA:n 3-2 Vancouverin finaalissa. Hengessä mukana eli myös nuorten maailmanmestaruutta juhlinut Patrik Laine, joka hehkutti Suomen suoritusta.

– Äijät tekivät loistavan työn. Tämä on mahtavaa koko maalle, Laine hehkuttaa Winnipegin sivuilla.

– Kun he voittivat Kanadan, kaikki tajusivat, että heillä on hyvä joukkue ja he voivat voittaa kenet tahansa. Voita oikeat ottelut. Se on avain, Laine summaa.

Finaalissa Suomen ratkaisijaksi nousi 17-vuotias Kaapo Kakko, josta povataan aivan ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden kärkivarauksia. Myös Laine oli samassa tilanteessa kuin Kakko nyt. Laine taisteli ykkösvarauksesta tiukasti Auston Matthewsin kanssa. Laine vertaakin suomalaista huippulupausta varaustoveriinsa.

– Hän muistuttaa Matthewsia, mutta on vain vähän pienempi. Hän pelaa lyhyellä mailalla. Hänellä on uskomattomat kädet ja hän on hyvä luistelija. Hän on erittäin hyvä kulmissa, joten on jännä nähdä, meneekö hän ensimmäisenä vai toisena. Minä uskon, että hänet varataan ykkösenä, Laine povailee.

Lue myös:

    Uusimmat