Nuorten Leijonien GM mykistyi kultajoukkueen harvinaisesta tempusta – ”Valtava juttu meille”

Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarinen oli voitetun MM-finaalin jälkeen onnellinen mies hallin käytävillä. Suomen historiallinen maailmanmestaruus kapeassa kaukalossa sai Oikarisen onnelliseksi.

Suomi pelasi Kanadan maaperällä nousujohteisen turnauksen ja paransi peliesityksiään ottelu ottelulta. Joukkue osoitti sitä kuuluisaa suomalaista sisua turnauksen ratkaisuhetkillä, mikä palkittiin lopulta komealla mestaruudella. Sisu nousi esiin myös lehdistön edessä, kun toimittajat ihmettelivät, mitä Suomella on enemmän kuin muilla.

– Mitä luulet? Me olemme suomalaisia, Oikarinen kuittasi Sportsnetin mukaan.

Nuoret Leijonat nappasi ensimmäistä kertaa maailmanmestaruuden Pohjois-Amerikan kapeassa kaukalossa. Viime vuosina Suomesta on ponnistanut useita pelaajia aina NHL:n varaustilaisuuden kärkinimiksi asti. Patrik Laine, Miro Heiskanen ja Jesperi Kotkaniemi ovat jokainen mahtuneet viimeisen kolmen vuoden aikana kolmen kärkivarauksen joukkoon.

Suomen kultajoukkuekin vilisi tulevia NHL-tähtiä, sillä Kaapo Kakkoa povataan jopa ensi kesän ykkösvaraukseksi. Kakko ei kuitenkaan ole joukkueen ainoa huippulupaus. Joukkueesta löytyi myös aiempaa NHL-kokemusta Eeli Tolvasen, Urho Vaakanaisen ja Henri Jokiharjun johdolla. Suomalaiset pelaajat ovat askel askeleelta lähempänä NHL:n valloitusta.

– Meidän pelaajamme ovat tällä hetkellä paljon valmiimpia tulemaan Pohjois-Amerikkaan. He ovat mukautuneempia. He eivät ajattele liikaa sitä, että heidän täytyy voittaa, vaan he menevät vain pelaamaan.

– Isoin asia on kuitenkin se, että me olemme vihdoin mestareita Pohjois-Amerikan pienessä kaukalossa. Se on valtava juttu meille, Oikarinen jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat