Jokerikapteeni hehkuttaa Nuorten Leijonien MM-kultaa: ”Kertoo, kuinka hyvin meillä on tehty asioita”

Jääkiekon KHL:ää pelaavan Helsingin JokereidenSami Lepistö oli mukana vuoden 2004 pronssille yltäneessä Nuorten Leijonien joukkueessa. Puolustaja suitsuttaa viime yönä alle 20-vuotiaden MM-kultaa voittanutta joukkuetta ja entistä joukkuekaveriaan Eeli Tolvasta.

Nuoret Leijonat voitti alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kultaa Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna. Jokereiden kapteeni Sami Lepistö ei pystynyt seuraamaan otteluita suorana, sillä ottelut tulivat paikallista aikaa aamuyöllä. Vuonna 2004 samaisissa kisoissa pronssille yltänyt puolustaja oli Nuorten Leijonien historian viidennestä maailmanmestaruudesta ylpeä.

– On ollut hienoa katsoa, miten jätkät pelasivat: he ottivat kaksi kovaa päänahkaa lopussa. Loistavaa Suomen junnuille ja kiekolle ylipäätään, että menestystä on tullut viime aikoina niin paljon.

– Se ruokkii tulevaisuutta ja kertoo, kuinka hyvin meillä on tehty asioita ruohonjuuritasolla, kun tuollaisia jätkiä tulee, 2004 turnauksen parhaaksi puolustajaksi valittu Lepistö summasi MTV Urheilulle.

Tuoreesta kultajoukkueesta Henri Jokiharjulla, Sami Moilasella, Linus Nymanilla ja Eeli Tolvasella on jokeritaustaa. Kapteeni Lepistölle tutuin nimi on kuitenkin Tolvanen, joka pelasi viime kaudella Jokereissa 40 ottelua tehoin 19+17=36.

 – Eeli on vähän sellainen luonnonlapsi. Hän on todella mukava ja hyvä jätkä kopissa. Ottaisin hänet jengiini milloin tahansa. Hän tekee hommia, taklaa ja pystyy tekemään aika paljon maalejakin.

Nuorten MM-kisat näkyivät myös helsinkiläisjoukkueen kopissa vetojen muodossa.

– Olemme lyöneet pieniä betsejä kisojen aikana. Meidän eduksi ne kääntyivät, hyvä näin, Lepistö myhäili.

Lue myös:

    Uusimmat