Patrice Evralta avoimia kommentteja häntä rasistisesti solvanneesta Luis Suarezista: "Halusin lyödä häntä, mutta vihaaminen on minulle mahdotonta"

Uransa lopettanut Patrice Evra kävi läpi Daily Mailin isossa haastattelussa suhdettaan Luis Suareziin, joka hyökkäsi rasistisesti ranskalaispelaajaa vastaan vuonna 2011. 

Manchester Unitedin Evran ja Liverpoolin Suarezin yhteenotto sai valtavaa huomiota. Evra väitti Suarezin haukkuneen häntä toistuvaksi rasistisesti joukkueiden kohtaamisessa lokakuussa Anfieldillä. 

Suarez sai kahdeksan ottelun pelikiellon ja 40 000 punnan (44 000 euron) sakon. Tapahtumasarja ei jäänyt kuitenkaan siihen. Suarez kieltäytyi kättelemästä Evraa helmikuussa 2012, mikä sai ManU:n managerin Sir Alex Fergusonin raivoihinsa. 

Lopettamisestaan ilmoittanut Evra on puhunut paljon rasismin kitkemisestä. 

– Sain silloin paljon tappouhkauksia, Evra sanoi. 

– Minulla oli kuukausia turvamiesten auto kotini ulkopuolella, ympäri vuorokauden. Se ei ollut helppoa perheelleni, mutta kasvoin Les Ulisin kovilla kaduilla. Jopa veljeni pyysi minua olemaan varovainen, kun olimme ulkona autolla. 

"En vihaa häntä"

Evra sanoi, ettei hän voi tietää onko Suarez rasisti, koska hän ei tunne taustaa. 

– Kun menimme kuulemistilaisuuteen, he kuuntelivat minua, koska sanoin, etten halua häntä rangaistavan. En voi sanoa hänen olevan rasisti, mutta hän käytti rasistista ilmaisua. 

– En vihaa häntä. En ole koskaan vihannut. Halusin lyödä häntä, mutta minulle jonkun vihaaminen on mahdotonta. Minulla ei ole vihaa sydämessäni. Voin reagoida, mutta viha on vahva sana minulle. 

Evra sanoi pitävänsä Suarezista pelaajana. Hän on nimennyt Suarezin omaan tähtikokoonpanoonsa. 

– Miksi en voisi huomioida hänen lahjakkuuttaan, vaikka hän ei ole hyvä persoona. En edes tiedä, onko hän hyvä persoona. Meillä oli se yksi välikohtaus. Siihen aikaan en olisi lähtenyt hänen kanssaan lomalle, mutta en voi vihatakaan häntä. 

Suarez pelaa tätä nykyä Barcelonassa. 



Lue myös:

    Uusimmat