Pasi Mustonen julkaisi lausunnon häneen kohdistuvasta tutkinnasta, joka eteni Jääkiekkoliiton kurinpitoon

Suomen urheilun eettinen keskus (Suek) tiedotti toissa päivänä saaneensa valmiiksi tutkinnan mahdollisesta epäasiallisesta käyttäytymisestä naisten jääkiekkomaajoukkueessa ja luovuttaneensa tutkintaraportin Jääkiekkoliitolle sekä tapauksen osapuolten edustajille. Jääkiekkoliitto puolestaan tiedotti toimittavansa raportin erilliselle kurinpitovaliokunnalle. Nyt asiaa on kommentoinut Naisleijonien entinen päävalmentaja Pasi Mustonen, jonka toimintaa raportissa käsitellään.

Mustonen julkaisi lausuntonsa Suomen ammattivalmentajat ry:n välityksellä. Hän ei tässä vaiheessa ota kantaa Suekin raportin sisältöön.

– Haluan antaa raportin alkuperäisen tilaajan eli Jääkiekkoliiton tutustua raporttiin ja antaa siitä ja mahdollisista jatkotoimista ensin oman lausuntonsa. Toivon luonnollisesti ripeyttä asiassa.

– Omalta osaltani raportin kommentoinnin aika tulee, jos on tullakseen, myöhemmin. Olen kuitenkin tyytyväinen asiassa esille tulleisiin lausumiin, ja toivon raportin omalta osaltaan selkeyttävän ja parantavan niin pelaajien kuin valmentajien oikeusturvaa ja johtavan siihen, että joukkueurheilua seuraavat tahot paremmin ymmärtävät ne paineet ja mekanismit, joita huippu-urheiluun liittyy.

Mustonen kertoo lisäksi esittäneensä Suekille oman tutkintapyyntönsä, johon liittyen tutkinta on hänen mukaansa niin ikään valmistunut.

– Olen omalta osaltani pyytänyt Suekia tutkimaan myös sitä, onko näiden pelaajien taholta minuun kohdistunut julkinen halventaminen ollut pelaajien puolelta epäeettistä.

Tapaus sai alkunsa tammikuussa 2022, kun 16 Naisleijonien nykyistä tai entistä pelaajaa lähestyi Pelaajayhdistystä nimettömillä kirjeillä, joissa kerrottiin Mustosen epäasiallisesta ja epäreilusta toiminnasta maajoukkueessa.

Mustosen tänään julkaiseman lausunnon mukaan Suekin tutkinnassa oli mukana kuusi pelaajaa.

Viime syksynä neljä entistä maajoukkuepelaajaa ja kuusi maajoukkueen entistä taustajäsentä allekirjoittivat Mustosta ja maajoukkueen toimintakulttuuria puolustaneen avoimen kirjeen.

Lue myös:

    Uusimmat