Pasi Mustonen puhuu nyt ensi kertaa Noora Rädyn kirjaväitteistä – tässä vastaus syytöksiin epäasiallisesta käytöksestä

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen entistä päävalmentajaa Pasi Mustosta kohtaan on esitetty syytöksiä epäasiallisesta ja epäreilusta toiminnasta. Noora Rädyn kanssa viime syksynä riidoissa olleen Mustosen tapausta käsitellään seuraavaksi Suekin tutkinnassa.

Pääkuvan video: Entinen päävalmentaja Pasi Mustonen kommentoi MTV Urheilulle Naisleijonien pelaajien syytöksiä epäasiallisuudesta ja epäreilusta toiminnasta. Lisää Mustosen ajatuksia Noora Rädyn kohua herättäneen kirjan sisällöstä torstain pitkässä Tulosruudussa kello 22.25 alkaen!

Vuodesta 2014 aina olympialaisiin 2022 asti Naisleijonien päävalmentajana toimineen Pasi Mustosen toiminnan kriittinen tarkastelu käynnistyi Noora Rädyn tuoreen elämäkertakirjan mukaan viime syksynä, kun tähtimaalivahti oli ajautunut osittain julkiseenkin kiistaan Mustosen kanssa.

– Ikävintä oli se, että nyt sain muilta pelaajilta paljon viestejä siitä, miten he olivat kokeneet Pasin toimineen vuosien aikana väärin heitä kohtaan. Kyse ei ollut rikoksista, esimerkiksi seksuaalisesta häirinnästä, vaan siitä, että pelaajat olivat kokeneet hänen toimintansa muuten epäasialliseksi tai epäreiluksi. Sain viestejä entisiltä ja nykyisiltä maajoukkuepelaajilta, ja osasta tapahtumista kuulin vasta nyt ensimmäistä kertaa, Räty kertoo Marika Lehdon kirjoittamassa ja WSOY:n julkaisemassa Leijonakuningatar-kirjassaan.

Räty kertoo kirjassa kertoneensa omista näkemyksistään yleisellä tasolla Jääkiekkoliiton hallituksessa istuneelle Emma Terholle ja puhuneensa myös maajoukkueen GM:lle Tuula Puputille.

Syksyllä Räty ja häneen yhteyttä ottaneet pelaajat alkoivat miettiä, miten asiaa voisi viedä eteenpäin. 16 pelaajaa kirjoitti kukin anonyymin kirjeen Mustosen toiminnasta.

– Kuten jo syksyllä tiedettiin, kyse ei ollut rikosepäilyistä, vaan muuten pelaajien puolelta epäasialliseksi tai epäreiluksi koetusta kohtelusta. Toimitimme kirjeet Pelaajayhdistykselle, joka puolestaan antoi Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummelan ja toimitusjohtajan Matti Nurmisen lukea ne keskiviikkona 26. tammikuuta 2022 eli samana päivänä, kun naisleijonat lensivät Pekingiin, Räty kertoo.

Juttu jatkuu videon alla. 

Syytökset Pasi Mustosta vastaan puhuttavat – Noora Rädyn kirjaväitteitä käsiteltiin MTV Uutiset Livessä 12:29
Syytökset Pasi Mustosta vastaan puhuttavat – Noora Rädyn kirjaväitteitä käsiteltiin MTV Uutiset Livessä.

Jääkiekkoliiton liittohallitus käsitteli asiaa kokouksessaan heinäkuussa, ja viimeisin käänne asiassa on se, että Mustosen toiminnasta Naisleijonien päävalmentajana on käynnistetty Suekin tutkinta.

Suekin tutkinnan aloittaminen mahdollistui, kun aiemmin nimettöminä esiintyneistä pelaajista muutama saatiin tavoitettua yhteydenottopyynnön avulla.

Mustosen päävalmentajaura Naisleijonissa päättyi Pekingin olympialaisissa, joista hän joutui lähtemään kotiin kesken turnauksen perhesyiden vuoksi. Nykyisin maajoukkuetta luotsaa Juuso Toivola.

Kuuntele ja katso Pasi Mustosen reaktio Naisleijonien pelaajien syytöksiin epäasiallisesta käytöksestä pääkuvan videolta. Lisää Mustosen ajatuksia Noora Rädyn kohua herättäneestä kirjasta torstain pitkässä Tulosruudussa kello 22.25 alkaen.  

Lue myös:

    Uusimmat