Mainos

Paseja Hollantiin 450 miljoonalla

Sisu-Defence on saanut mittavan tilauksen Hollannista. Yhtiö toimittaa Hollannin asevoimille Pasi-miehistönkuljetuspanssareita 450 miljoonan markan arvosta. Hollannin parlamentti on näyttänyt vihreää valoa kaupalle. Lopulliselle vientiluvalle tarvitaan vielä valtioneuvoston hyväksyntä.

Sisu-Defencen toimitusjohtaja Markku Lakomaa oli tänään haluton puhumaan kaupan yksityiskohdista, sillä kauppasopimus on vielä allekirjoittamatta. Sen hän myönsi, että kaupan arvo liikkuu 450 miljoonan markan tuntumassa. Toimitettavien vaunujen lukumäärästä Lakomaa ei halunnut puhua mitään. Toimitukset ajoittuvat parille vuodelle.

Kauppa on suuri piristysruiske Sisu-Defencelle. Muutoinkin yhtiön toiminta on vilkastunut. Tammikuussa se sai luvan viedä 12 Pasia norjalaisten käyttöön Bosniaan.

Sisu-Defencesta tuli taannoin tämän vuoden alussa toimintansa aloittaneen Suomen puolustusväline Oy:n tytäryhtiö. Toissa vuonna yhtiön liikevaihto oli 260 miljoonaa markkaa.

Sisu Defence toimii Hämeenlinnassa. Sen tunnetuimpia tuotteita ovat juurit Pasit eli panssaroidut miehistönkuljetusajoneuvot sekä Nasu-telakuorma-autot.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.