Parkkihalliin ammutun naisen sisar kertoi vuosien piinasta: "Siskoni luuli, ettei mies pysty tekemään mitään, koska olemme Suomessa"

37-vuotias kahden lapsen äiti löytyi parkkihallista ammuttuna huhtikuussa. Hänen pitkäaikaista puolisoaan syytetään nyt murhasta

Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltiin tänään Pikku Huopalahdessa viime keväänä tapahtunutta henkirikosta. Uhrin siskoa kuultiin asiassa todistajana.

Nainen kertoi oikeudessa, miten hänen siskonsa oli joutunut kumppaninsa pahoinpitelemäksi ja kontrolloimaksi vuosien ajan ennen kuolemaansa. Sisko ei tehnyt pahoinpitelyistä rikosilmoitusta ja uskoi, ettei mies pystyisi toteuttamaan tappouhkaustaan.

Todistajan mukaan syytetty paitsi pahoinpiteli myös kontrolloi hänen siskoaan vuosien ajan.

– Et saa lähteä ulos. Et saa pukeutua tällä tavalla. Et saa mennä siskolle. Et saa mennä veljelle. Ei saa olla kavereita.

Todistaja kertoi siskonsa olleen oli epätoivoinen, sillä hän ei päässyt miehestä eroon vaikka olisi halunnut.

Vartalo usein mustelmilla

Siskon vartalo oli usein mustelmilla. Vain harvoin sisko kertoi, mitä oli tapahtunut.

– Ehkä siskoa hävetti tai hän ei halunnut puhua asiasta.

Nainen kertoo myös kuulleensa usein, miten syytetty uhkaili hänen sisartaan tappamisella.

– Hän sanoi tuhat kertaa siskolleni minun ollessa läsnä, että ”Tapan sinut”. Sisko aina sanoi, että et sinä pysty, et sinä tee tätä.

Pahoinpitelyistä tiesivät todistajan lisäksi suomalainen ystävä sekä eräs poliisi, jolle sisko oli kertonut tapahtumista.

– Siskoni luuli, että hän ei pysty tekemään mitään pahaa, sillä olemme Suomessa.

Nainen yritti mennä töihin

Viime keväänä nainen halusi vihdoin eroon miehestä. Hän meni töihin ja sisaren mukaan ilmoitti miehelle, että suhde oli päättynyt. 

Sisko oli hetken aikaa töissä kaupassa.

– En ole ikinä nähnyt, että sisko olisi ollut niin iloinen.

Syytetty puolestaan uhkasi tappaa naisen, jos tämä menisi töihin. Mies vaati, että nainen olisi kotona, pukeutuisi pitkiin vaatteisiin ja lukisi Koraania.

Todistajaa kuultiin oikeudessa tulkin välityksellä.

Todistaja: Mies tunkeutui autoon aiemminkin

Sisko kertoo, miten syytetty piiloutui naisen auton takapenkille vain kolme päivää ennen kuin nainen ammuttiin autoonsa.

Nainen oli pelästynyt, kun hän oli nähnyt miehen takapenkillä. Tilanne oli tuolloin rauennut siihen, että joko syytetty tai nainen oli lähtenyt pois paikalta. Nainen oli kertonut asiasta tapahtuman jälkeen sisarelleen. 

Keskiviikkona 19. huhtikuuta nainen ammuttiin omaan autoonsa. Syyttäjän mukaan laukaukset tulivat takaapäin auton sisältä.

Syyttäjän mukaan ampuja oli 49-vuotias entinen puoliso, mutta hän on kiistänyt henkirikoksen. Mies on myös kiistänyt kohdistaneensa puolisoonsa väkivaltaa ja uhkauksia.

Lue myös:

    Uusimmat