Pikku Huopalahden murhasta epäilty mies kertoi vaatineensa naiselta islamin mukaista käytöstä – sharia-avioliitto solmittiin puhelimessa

Pikku Huopalahden murhasta epäilty 49-vuotias mies kuvaili poliisikuulusteluissa laveasti rakkautta tulvivaa suhdettaan 37-vuotiaaseen uhriin. Hän kiisti mustasukkaisuuden, mutta myönsi edellyttäneensä naiselta islaminuskon mukaista käytöstä.

Tämän jutun tiedot ilmenevät tänään julkiseksi tulleesta poliisin esitutkintapöytäkirjasta.

– Minä rakastin häntä todella paljon ja molemmat rakastimme toisiamme. Minulla itselläni on kuusi lasta ja viisi lastenlasta. En ole huomioinut heitä lainkaan. Kaikki huomioni on ollut tässä naisessa, mies kertoi poliisikuulusteluissa. 

Miehen mukaan hän käytti kaikki rahansa naiseen niin, ettei voinut maksaa kunnolla perheensä kuluja.

– Olen maksanut hänen vuokransa, palvellut häntä, antanut rahaa ja ostanut ruokia. Minä olen korjannut hänen autonsa, tankannut autoa ja maksanut bensarahoja. Olen paljon palvellut häntä ja tehnyt hänelle kaikkea.

Syyttäjä epäilee, että mies ampui naista kaksi kertaa päähän viime huhtikuussa ja jätti tämän autoon henkitoreissaan virumaan. Nainen kuoli myöhemmin sairaalassa.

Mies kiistää murhan. Hän kertoi, että pariskunta oli hyvissä väleissä ja viesti jatkuvasti ääniviesteillä, koska mies oli luku- ja kirjoitustaidoton.

– Minä olen avuton ja syytön ihminen. Minut on pidätetty tänne. Olen kärsinyt tästä asiasta. Kunniani ja maineeni on mennyt kokonaan, mies valitteli poliisille.

– Minä todella rakastin häntä. Olisin toivonut, että ennen kuin hänet haudataan, olisin saanut nähdä hänen ruumiinsa edes kerran. Hän oli todella hyvä ihminen.

Naimisiin puhelimessa

Syyttäjän käsityksen mukaan nainen oli pyrkinyt eroon miehestä jo pitkään. Mustasukkainen mies ei tahtonut kuitenkaan päästää naista otteestaan vaan vainosi ja piinasi häntä jatkuvasti.

Mies kiistää toimineensa näin. Hänen mukaansa pariskunta oli ollut islaminuskon mukaisessa avioliitossa 5–6 vuotta. Naimisiin pari oli mennyt puhelimessa.

– Imaami luki (puhelimessa) meille vihkimislauseen, kun olimme autossa. Minulla on Afganistanissa kasvattiveli, jonka luokse tuli Imaami ja me olimme videoyhteydellä, mies kuvaili tapahtumaa.

– Minulta kysyttiin, hyväksynkö tämän vihkimisen ja vastasin kyllä.

Miehellä oli toinenkin vaimo, jonka kanssa hän oli ollut naimisissa yli 20 vuotta. Miehen lapset olivat syntyneet tästä avioliitosta, joka jatkui edelleen uuden päällekkäisen avioliiton kanssa.

Ensimmäinen vaimo ja miehen vanhimmat lapset eivät katsoneet hyvällä uutta uskonnollista avioliittoa. Miehen omien puheiden mukaan syynä oli se, että uudella vaimolla oli jo aviomies entuudestaan.

Myöskin 37-vuotiaan naisen sukulaiset vastustivat avioliittoa. Miehen mukaan se johtui samasta syystä eli siitä, että hänellä oli jo aviovaimo ja perhe.

Poliisin kuvat: Pikku Huopalahden murhan uhri löytyi autosta – näin syytetyn uskotaan peitelleen jälkensä 1:01
Katso videolta poliisin kuvat Pikku Huopalahden murhasta.

Vain mies voi myöntää eron

Poliisin käsityksen mukaan nainen oli eronnut miehestä jo ajat sitten ennen henkirikoksen tapahtumista. Miehen väitteiden mukaan pari oli kuitenkin edelleen yhdessä, eikä nainen ollut pyytänyt häneltä eroa.

Mies kuvaili poliisille, miten Imaamin solmimasta avioliitosta eroaminen tapahtuu.

– Mies sanoo kolme kertaa, että eroan, eroan, eroan. Siten ero tapahtuu, mies sanoi.

– Naisella ei ole samaa. Naista ei voi pitää väkisin. Nainen tuo sukulaisten avulla esiin, että haluaa erota ja se kerrotaan miehelle ja mies
voi hyväksyä eron sanomalla kolme kertaa.

Mies kertoi, että jos mies ei hyväksy eroa, nainen voi mennä uuden miehen luokse.

– Se on häpeä nykyiselle miehelle. Aina on parempi, että mies antaa avioeron.

Mies kertoi poliisille, että islaminuskon mukaan miehellä voi olla kaksi vaimoa, mutta naisella ei voi olla useita aviomiehiä.

–  Islamin uskonto sanoo, että jos näet vaimon suhteessa toisen kanssa, sinun pitää erota vaimosta. Jos miehellä on kunnia, niin hänen pitää erota. Islamin uskossa tällaisesta naisesta pitää erota, mies totesi tiukasti.

Vaati vartalon ja pään peittämistä

Mies kertoi myös muista uskonnon vaatimista säännöistä parisuhteessaan.

– Ensimmäisenä päivänä sanoin, että tykkäisin, että laitat huivin ja hän teki niin, mies kertoi.

Mies myönsi, että vaati naiselta myös vartalon peittämistä.

– Se on muslimien sääntö. Oma uskontomme vaatii sen. Olemme Euroopan maassa, joten hän voi valita. Tyttärillänikään ei ole hijabia, mutta vaimolla on. Euroopassa ei voi pakottaa toista siihen.

– Vieläkin jos vaimoni puhuu vieraalle miehelle, niin pitää tietää miksi hän puhuu. Vaimo saa käydä asioilla ja kaupoissa. Se on eri asia, jos vieras mies
tulee hakemaan vaimon ovelta ja ottaa kyytiin. 

Käsi Koraanin päällä

Mies kertoi vieneensä naisen aamuisin töihin ja osti hänelle auton, jotta nainen kulkisi autolla, eikä joutuisi tulemaan bussilla. Mies kuitenkin myönsi, ettei pitänyt siitä, että nainen kävi lainkaan töissä.

– En ollenkaan tykännyt. Sanoin, että minä käyn töissä, että hänen ei tarvitse, että hän huolehtisi kotona lapsista.

Poliisin käsityksen mukaan mies seuraili naista autollaan. Reilu vuosi sitten nainen oli poliisin kyydissä, mistä mies ei pitänyt.

– Jos hänellä olisi asiaa poliisille, hän voisi tulla laitokselle itse. Hän oli vieraan miehen kyydissä. Hän vannoi Koraanin nimeen, ettei hänellä ole ollut suhdetta. Uskoin häneen, kun hän laittoi käden Koraanin päälle.

– Sen jälkeen, kun hän vannoi Koraanin nimeen, niin en ole seurannut. Ennen kun meidät vihittiin sharia-lain mukaan, niin tarkkailin, kenen kanssa hän liikkuu. 

"Heitti minut omasta asunnosta"

Mies vakuutteli poliisille, että olisi myöntänyt naiselle eron, jos tämä olisi sitä tahtonut. Ryppyjä rakkauteen ilmeni miehen mukaan vasdta noin kuukausi ennen henkirikosta, kun naisen sukulaisia tuli Suomeen Iranista.

– En ymmärrä miksi, mutta kun hänen sukulaisensa tulivat, hän muuttui ihan kokonaan. Hän heitti minut omasta asunnosta ulos ja sanoi, että en saa mennä sinne enää. Vaikka asuimme yhdessä 2–3-vuotta, mies valitteli.

– Jouduin nukkumaan hänen autossaan kaksi yötä, vaikka oli tosi kylmä. Meinasin jäätyä ja olin lähellä kuolemaa, vaikka hän antoi minulle peiton,.

Mies kertoi päässeensä tämän jälkeen tyttärensä luokse asumaan.

Lue myös:

    Uusimmat