Mainos

Parisuhteeseen piristystä petileikeillä – mutta voiko seksiä harrastaa liikaa?

Voiko seksiä harrastaa liikaa? Mitään määriteltyä lukua ei ole – jos kuitenkin ajattelet sellaista, saatat kohdata makuuhuoneen puolella tylsiä hetkiä.

Mitä enemmän harrastat seksiä, sitä enemmän siitä nautit? Et välttämättä.

Erään viime vuonna tehdyn tutkimuksen mukaan on mahdollista, että liiallinen vaakamamboilu voi johtaa siihen, ettei seksi enää tunnukaan niin nautinnolliselta. Ainakin silloin, jos tähtäätte johonkin tiettyyn lukumäärään.

Carnegie Mellonin yliopistossa tehtyyn tutkimukseen osallistui aviopareja, jotka harrastivat seksiä ainakin kerran kuussa, mutta korkeintaan kolme kertaa viikossa. Pariskunnat jaettiin kahteen ryhmään. Joitain pareja pyydettiin tuplaamaan harrastamansa seksin määrä, kun loput puolestaan pitivät määrän samoissa lukemissa kuin ennen tutkimuksen alkua.

Kolmen kuukauden jälkeen petipuuhia lisänneet parit kertoivat haluavansa vähemmän seksiä kuin ennen kokeilun alkua.

Syy käy järkeen: Koska pareille kerrottiin tarkalleen, milloin petipuuhiin tulisi ryhtyä, vähensi se luonnollisesti jännityksen määrää. Koska pariskunnat myös kirjasivat seksiseikkailunsa ylös, tämä paine oli suoraan pois petileikkien hauskuudesta, arvelee tutkimusta johtanut George Loewenstein.

Älkää tuijottako määriä

Vaikket yrittäisikään harrastaa tarkoituksella yhtä paljon seksiä kuin tutkimuksen pariskunnat, olet silti voinut kumppanisi kanssa yrittää piristää seksielämäänne lisäämällä viikoittaisia seksikertoja. Näinhän usein neuvotaan tekemäänkin! 

Mutta se voi olla virhe, jos lähestytte asiaa väärästä kulmasta. Siis päättämällä, että seksiä pitää harrastaa tietty määrä, jotta olisitte onnistuneet tavoitteessanne.

The Coregasm Workout -kirjan kirjoittanut seksiasiantuntija Debby Herbenick kertoo Men's Health -sivustolle, ettei seksikertojen määrällä ole mitään yhteyttä nautintoon tai tyydytykseen.

Jos sinä ja kumppanisi haluatte molemmat seksiä, teidän luonnollisesti kannattaa jatkaa kiivasta tahtia, Herbenick sanoo. Mutta sillä ei ole väliä, onko teidän "lukunne" vähemmän kuin jonkun toisen – pääasia, että tuo luku sopii juuri teille.

Jos haluatte parantaa seksielämäänne, älkää tuottako paineita itsellenne. Unohtakaa siis määrä ja keskittykää ennemmin laatuun. Herbenickin mukaan poikkeuksellisen hyvän seksin salaisuus piilee parin välisessä yhteydessä. 

– Olkaa avoimia toisillenne. Kohtele kumppaniasi kuin ihmistä, älä niin kuin pornotähteä – paitsi, jos kumpikin pidätte sellaisesta.

Nauttikaa toistenne seurasta ennen kuin syöksytte tositoimiin. Laita tunnelma kohdilleen kynttilöiden, kylvyn tai seksikkään musiikin avulla, Herbenick opastaa.

Video: Voiko parisuhdetta piristämällä ehkäistä pettämistä?

4:11

Lähde: Men's Health

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.