Mainos

Pariskunnalta takavarikoitu valtava asearsenaali kuului rikollisjengin pomolle

Päijät-Hämeessä kesällä takavarikoitua asearsenaalia säilytti mies, joka kuuluu syyttäjän mukaan rikollisjärjestö United Brotherhoodin johtoon. Selvittämättä on jäänyt, mistä ovat peräisin esimerkiksi yksitoista konepistoolia ja seitsemän rynnäkkökivääriä.

Syyttäjä vaatii pääepäillylle tuomiota huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta, dopingrikoksesta ja rahanpesusta - kaikki törkeinä - sekä kätkemisrikoksesta.

Syyttäjä koventaisi tuomiota sekä rikollisryhmään kuulumisen että rikosten nopean uusimisen perusteella.

Pääepäilty myönsi kuuluvansa United Brotherhoodiin, mutta hänen mukaansa ryhmällä ei ole osuutta rikoksiin.

Mies myöntää osan syytteistä. Yli kaksi kiloa amfetamiinia sisältänyt reppu on hänen mukaansa kuitenkin jonkun muun. Hän väitti hankkineensa omiin voimailuharjoituksiinsa dopingaineet, jotka syytteen mukaan riittäisivät yli 100 000 väärinkäyttöjaksoon.

Jutun käsittely jatkuu ensi viikolla.

Aseita eri suunnilta

Poliisi pääsi aseitten jäljille heinäkuussa, kun sivullinen ilmoitti ammuskelusta sorakuopalla Hämeenkoskella.

Pian sen jälkeen virkavalta löysi paikallisesta omakotitalosta vanhan tuttunsa ja tämän vaimon sekä aseita, huumeita, dopingaineita ja avaimet kahteen varastoon Lahdessa.

Aseita takavarikoitiin kaikkiaan 49, joista 19 erityisen vaarallista. Arsenaaliin kuului muun muassa kynäpistooli, kaksi Suomi-konepistoolia sekä rynnäkkökivääreitä Kalashnikoveista Nato-malliin. Vain kahdeksalle aseelle löytyi omistaja poliisin varkausrekisteristä.

Patruunoita laskettiin olevan yli 10 000 kappaletta.

Huumeiden myyntiin ja levitykseen viittasivat kätköt sekä talosta tavatut tyhjiöpakkauskone ja kuumasaumaaja.

Korut yhdistävät jengiin

Rahanpesusyyte koskee liki 20 000 euron arvoisia koruja, jotka ovat peräisin Nokialla vuosi sitten tehdystä ryöstöstä. Syytteen mukaan saalis toimitettiin United Brotherhoodille, joka jakoi sitä eräille jäsenilleen "joko rahaksi muuttamista varten tai osuutena ryhmän tuotosta".

Rikollisryhmän jäsenyydestä ja yhteydenpidosta todistavat poliisin telekuuntelutallenteet, joilla ensin valmistaudutaan ryöstöön Nokialla ja sitten tapaamisiin sekä saaliin jakamiseen.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.